Piotrulo Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Siema, mam problem z doborem adaptera, mianowicie chodzi o to ze chciałem sobie wrzucić hamulec xt z zaciskiem na PM, ale w ramie mam mocowanie typu FM (Canyon exceed cf5). Wszystko fajnie, zamówiłem adapter pod rotor 160 mm (bo takowy posiadam na kole) No i na wysokości nie pasuje, bo jak przykręciłem do niego zacisk to okazało się, ze tarcza dosięga tylko do polowy okładzin hamulcowych. Myślicie żeby spróbować na adapterze 140mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 19 Października 2023 Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Niby powinno pasować. Czy na 100% kupiłeś adapter od tylnego hamulca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrulo Napisano 19 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Tak, na 100%. Niestety zdjęcia nie mogę wstawić bo przekracza rozmiar pliku, ale jest to SM-MA-R160P/D. Jeszcze mam w tygodniu podjechać do serwisu i sprawdzić czy z adapterem do 140mm będzie pasować, jeśli nie, to po prostu ten co mam lekko przytnę kątówką i będzie miodzio 🤣 3 minuty temu, Piotrulo napisał: Tak, na 100%. Niestety zdjęcia nie mogę wstawić bo przekracza rozmiar pliku, ale jest to SM-MA-R160P/D. Jeszcze mam w tygodniu podjechać do serwisu i sprawdzić czy z adapterem do 140mm będzie pasować, jeśli nie, to po prostu ten co mam lekko przytnę kątówką i będzie miodzio 🤣 Udało się dodać zdjęcie po przycięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 20 Października 2023 Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Może rama jest pomyślana tak, że ma pasować z adapterem 140 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 20 Października 2023 Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Pierwotnie co tam było? Sam zacisk FM, czy jeszcze adapter, jeśli adapter to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrulo Napisano 20 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Sam zacisk FM slx Godzinę temu, ArtGD napisał: Może rama jest pomyślana tak, że ma pasować z adapterem 140 mm. Będzie to sprawdzane w tygodniu, jak się uda to na pewno to tu wstawię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrulo Napisano 25 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2023 W dniu 20.10.2023 o 09:00, ArtGD napisał: Może rama jest pomyślana tak, że ma pasować z adapterem 140 mm. Będzie to sprawdzane w tygodniu, jak się uda to na pewno to tu wstawię Pod adapter 140 mm wszystko elegancko pasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi