Brombosz Napisano 17 Października 2023 Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Witam. Czy spinka, która się rozpadła na 4 części, nadaje się jeszcze do jazdy? Czy to już jest większe ryzyko jej zerwania? Pytam z ciekawości bo zdarzyło mi się coś takiego pierwszy raz. Wcześniej łańcuchy Shimano zakuwałem pinem, a z KMC nigdy takiej przygody nie było. Zapięta niby dobrze siedzi, ale nie chciałbym kiedyś na ścieżce kostki przez to skręcić. Widział ktoś już taki przypadek i mimo to na tym jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 17 Października 2023 Udostępnij Napisano 17 Października 2023 @Brombosz Spinki KMC sa teoretycznie jednorazowe (sam uzywam wielokrotnie ), a Ty chcesz uzywac takiej co Ci sie rozpadla? Przeciez to kosztuje pare PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 17 Października 2023 Udostępnij Napisano 17 Października 2023 To jakbyś się pytał, czy można jeździć z przeciętą dętką, albo urwana linką, bo pozostała część jest dobra Ile to kosztuje i po co się nad tym rozwodzić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 17 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Spinek mi nie brakuje. Pytam z ciekawości czy ktoś się z czymś takim spotkał i potem jeździł. Teoretycznie to po zapięciu się całkiem dobrze trzyma. Usłyszałem już jedną opinie, że jak piny nie przelatują na wylot, to jeździć i obserwować. Ciekawi mnie czy faktycznie jest to takie niebezpieczne na jakie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Października 2023 Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Ty z takim stażem na forum żartujesz chyba? Owszem, kiedyś w starym rowerze jechałem z zerwaną płytką, bo nie sprawdzałem. Twój rower jest warty mniej niż spinka KMC? Brawo Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 17 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Dobra. Czyli nikt tak losu wczesniej nie kusił. Koniec pytań. Sam sobie w takim razie sprawdzę w którymś paździerzu ile to dalej pojeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 17 Października 2023 Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Za każdym zapięciem sworznie będą się przekoszały coraz bardziej owalizując otwór w płytce. Do śmieci moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 17 Października 2023 Udostępnij Napisano 17 Października 2023 🙆♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 19 godzin temu, JWO napisał: Spinki KMC sa teoretycznie jednorazowe (sam uzywam wielokrotnie ) Zależy która wersja. Te z R na końcu są wielokrotnego użycia, np. https://www.kmcchain.com/en/search/cl555/不分類?cat=不分類 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saint1982 Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Jeśli autor wątku będzie sobie jeździł z zapasową spinką, to niech sobie testuje ile na tej wadliwej przejedzie. Ja bym w ogóle się nad tym nie zastanawiał, tylko wymieniłbym na nową spinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Z zapasową spinką, gipsem i bandażami. A na bagażniku nosze, albo przynajmniej kule. Zerwanie łańcucha może być przyczyną poważnej kontuzji. Od naciągnięcia mięśnia, jak noga poleci w pustkę, do poważnego upadku. Są badania, które pokazują, że awaria łańcucha częściej powoduje wypadek niż awaria hamulców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Można. Ale to tak jakbyś się ustawiał na jakieś pukanie z przypadkową laską mając pod ręką tylko mocno sfatygowanego kondoma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi