Viking1 Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Witam, Co dokładnie powinienem zrobić żeby usunąć to piszczenie z korby? Akurat na filmach słychać je tylko przez chwilę, ale normalnie piszczy o wiele intensywniej i głośniej. Poza tym korba w niektórych pozycjach ciężej chodzi(stawia większy opór podczas kręcenia nią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 strzelam w wymyty smar w lożyskach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking1 Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Mimo, że to nowa korba zamontowana 2 miesiące temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 zdjąć korbę i zobaczyć jak się zachowuje każde z łożysk, może któreś się w ogole nie kręci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking1 Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Ok, aczkolwiek do tej pory wszystko działało dobrze. Podejrzewam że mogła się tam dostać woda, ponieważ jeździłem trochę w deszczu i robiłem spływy pontonem, rzeką z załadowanym na nim rowerem. Poza tym intensywnie pryskałem rower wodą z szlałfu, żeby go umyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi