Viking1 Napisano 16 Października 2023 Napisano 16 Października 2023 Witam, Co dokładnie powinienem zrobić żeby usunąć to piszczenie z korby? Akurat na filmach słychać je tylko przez chwilę, ale normalnie piszczy o wiele intensywniej i głośniej. Poza tym korba w niektórych pozycjach ciężej chodzi(stawia większy opór podczas kręcenia nią). Cytuj
raven82 Napisano 16 Października 2023 Napisano 16 Października 2023 strzelam w wymyty smar w lożyskach 1 Cytuj
Viking1 Napisano 16 Października 2023 Autor Napisano 16 Października 2023 Mimo, że to nowa korba zamontowana 2 miesiące temu? Cytuj
Rafał87 Napisano 16 Października 2023 Napisano 16 Października 2023 zdjąć korbę i zobaczyć jak się zachowuje każde z łożysk, może któreś się w ogole nie kręci. 1 Cytuj
Viking1 Napisano 16 Października 2023 Autor Napisano 16 Października 2023 Ok, aczkolwiek do tej pory wszystko działało dobrze. Podejrzewam że mogła się tam dostać woda, ponieważ jeździłem trochę w deszczu i robiłem spływy pontonem, rzeką z załadowanym na nim rowerem. Poza tym intensywnie pryskałem rower wodą z szlałfu, żeby go umyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi