szczupak56 Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Cześć, czy ktoś z forumowiczów próbował założyć do przerzutki tylnej Deore M5120 SGS kasetę o największej zębatce 36t? Według producenta i oficjalnej strony Shimano największa zębatka może mieć minimalnie 42t. Jak to jest w praktyce? Chciałbym sobie założyć kasetę 10 lub 11 rzędową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Może mieć max. 42 a nie min. Mniejsza może być bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 W tym wypadku teoretycznie powinno być conajmniej 42t i max 46t. W praktyce zadziała to, ale zmiana biegów prawdopodobnie straci na jakości. Wiem, bo mam przerzutkę pod zakres 11-34 z kasetą 11-40. Działa to dzięki przedłużce haka. Po takiej zmianie, pogorszyła się praca na małych zębatkach. Nie wiem jakie masz manetki, ale powinna się znaleźć przerzutka pod 11-36, zdaje się że to sram 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Max. 46 min. 42. Jak masz sprawdź jak to będzie działało, ale są przecież dedykowane, starsze przerzutki do takich zakresów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Niestety bez sprzęgła.. w sumie to te pogorszenie powinno wystąpić tylko na największych zębatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi