Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prowadzę serwis rowerowy. Poszukuję programistę amatora,  który podjął by się napisania (wydaje mi się nie skomplikowanego) programu do przyjmowania roweru do serwisu. 

Napisano

Nie idź tą drogą. Chyba, że już sprawdziłeś wszystkie systemy do zarządzania serwisem i nic nie działa. Prosto zrobisz coś prostego i wydasz sporo kasy. Jak poszukasz, a szczególnie jak ci angielski nie obcy, to będziesz miał coś wyrafinowanego, co ktoś będzie utrzymywał i naprawiał. Ja, zanim zamówię development, szukam gotowca. A programista, zanim zacznie pracę też szuka gotowych komponentów. 

• +1 pomógł 2
Napisano

Napisz czego Ci brakuje w gotowych rozwiązaniach, masz statusy online, powiadomienia sms, zamawianie części, wysłanie części do podwykonawców, czy przydzielanie konkretnego pracownika. To wszystko było dostępne już kilka lat temu. 

• +1 pomógł 1
Napisano
12 godzin temu, aczi15 napisał:

Poszukuję programistę amatora,  który podjął by się napisania (wydaje mi się nie skomplikowanego) programu do przyjmowania roweru do serwisu.

Nie dosc ze bedzie drogo, to bedzie to nieskonczoncy sie update.

Napisano

Powyżej dobrze mówią. Nie zechcesz płacić za przygotowanie i potem utrzymanie systemu, finansowo ci się to nie opłaci. Poszukaj gotowych rozwiązań, są takie, niektóre nawet finansowo wychodzą nieźle (niewielki abonament za usługę).

Napisano

Dobra. Przekonaliście mnie. Tzn. tak prawie.  Teoretycznie znalazłem kogoś kto rozumie moje potrzeby, ma wycenić usługę. Jak cenowo się to zepnie to może i się zdecyduję.

Jak nie to  zostanę przy systemie kartkowym. :) 

Napisano

Powiem Ci to z perspektywy osoby siedzącej w IT od 15 lat - jak będzie tanio to zwiążesz się z tym człowiekiem na całe życie i będą cały czas poprawki i modyfikacje i nikt nie będzie tego chciał po nim przejąć. Jak będzie to doświadczona osoba i krzyknie kwotę z górnej półki, to i tak raz na rok trzeba będzie zrobić jakąś modyfikacje i aktualizacje