fajny123 Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Siema, w listopadzie planuje zmieni ramę na two6playera, jest to dużo nowsza konstrukcja od mojej więc posiada możliwość wsadzenia tam widelca ze sterówką tapered, natomiast u mnie nie ma takiej możliwości i rama obsługuje tylko sterówkę ahead. Więc chciałbym abyście podesłali mi kilka adapterów/sterów, które umożliwią mi włożenie aktualnego widelca do nowej ramy. Nie potrzebuje jakiś wybitnych konstrukcji max 100/150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Token TK036A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Jeśli masz obecnie stery półzintegrowane zs44 to jest szansa, że będzie można za pomocą np. wspomnianego powyżej adaptera zamontować wideł z rozszerzaną sterówką. Jeśli natomiast masz ahead to zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 @fajny123 Ty chcesz włożyć widelec z prostą rurą w ramę w dolnym łożyskiem 1.5'', zgadza się? Szukaj kompletu sterów z bieżnią redukcyjną, ewentualnie dokup taką bieżnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny123 Napisano 19 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2023 nooo dobra ale dlaczego mam zmienić bieżnie? Ja chciałem tylko zmienić stery tak aby amortyzator pasował do nowej ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 19 Października 2023 Udostępnij Napisano 19 Października 2023 (edytowane) może jeszcze raz - masz widelec z rurą 1 1/8" , ramę będziesz miał z główką 1.5" na dole i chcesz do tej nowej ramy włożyć stary widelec z prostą rurą ? jeśli tak to potrzebujesz żamontować bieżnię redukcyjną na rurę sterową tak żeby oparła się na łożysku o większej średnicy https://kazoora.pl/pl/p/Bieznia-redukcyjna-do-sterow-z-dolnym-lozyskiem-1.5-i-widelcow-ze-sterowka-1.18/16070 Edytowane 19 Października 2023 przez RafalxM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny123 Napisano 19 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2023 dobra, potrzebuję nowej bieżni i nowych sterów pod widelec tapered, nie mam szukać jakiś adapterów albo czegoś w tym stylu? Po prostu stery tapered tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 20 Października 2023 Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Stery tapered, które w zestawie mają dodatkowo bieżnię redukcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi