R4Vr Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Witam, dzisiaj po myciu roweru zrobiłem małą inspekcję bo dawno nie sprawdzałem i moim oczom ukazał się taki oto widok, to już jest koniec nie ma już nic ? czy jesteśmy wolni możemy jeździć dalej ? rowerek to spec rockhopper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Wygląda bardzo prawdopodobnie, jeździć obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Jak zobaczyłem tytuł, to "penkłem" ze śmiechu. Popraw szybko, bo wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 No penkł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4Vr Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Tytuł jest poprawny, tak miało być, śmiesznie 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Jedni się chwalą, że kupili Speca, czy Treka z dożywotnią gwarancją na ramę, a inni o tym zapominają Znajdź papiery i idź do sklepu, najlepiej tego, w którym był kupiony i zareklamuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Tylko ta dożywotnia gwarancja ma pewnie wymagania, np. wymóg rejestracji, przeważnie w ograniczonym czasie od zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 + pierwszy właściciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4Vr Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 (edytowane) O dożywotniej gwarancji wiem, ale właśnie czytałem warunki gwarancji i traci się gwarancje jeśli była modyfikacja roweru lub jego części, powinno się też robić raz w roku przegląd techniczny, w moim rowerze oryginalna jest tylko rama, koła i siodełko, więc to chyba tyle z gwarancji 😕 z tego co pamiętam to w sklepie mnie nie poinformowano przy zakupie że należy zarejestrować rower aby gwarancja była dożywotnia ale pewności nie mam. Edytowane 14 Października 2023 przez R4Vr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 (edytowane) 20 godzin temu, R4Vr napisał: Tytuł jest poprawny, tak miało być, śmiesznie 🙃 Rozumiem, "wziął i penkł", skubaniec. Spokojnie możesz jeździć dalej, najwyżej "skrencisz" kark. Edytowane 15 Października 2023 przez marvelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 (edytowane) Spec to nie decathlon, który będzie się doszukiwał najmniejszej bzdury, aby uznać reklamację za niezasadną. Moim zdaniem warto spróbować, bo w Specu i innych markach premium czasem przechodzą takie reklamacje, o których powiedziałbym, że nigdy w życiu. Jeżeli masz papiery, a w sklepie, w którym kupiłeś pracuje ktoś kto choć trochę będzie chciał Ci pomóc, to myślę, że nie będzie problemu. Nic Cię to nie kosztuje, a i roweru nikt Ci nie zabierze, bo reklamacje w Specu ogarnia się na zasadzie wysłania zdjęć, a nie sprzętu. Także dziwię się, że żalisz się z tytułu pękniętej ramy. Ja daję Ci gotowe rozwiązanie, a wszyscy dookoła, włącznie z autorem wątku mówią, że to nie ma sensu. Przepraszam za offtop. A w odpowiedzi na pytanie z pierwszego postu: Nie jest to zdjęcie rentgenowskie i nikt nie będzie w stanie stwierdzić czy to pęknięcie metalu, czy tylko lakieru. Jeździj do momentu aż odpadnie to będziesz miał pewność, albo zrób jak opisałem powyżej i ciesz się być może nową ramą. Edytowane 15 Października 2023 przez Maciek.B 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Cytat Spec to nie decathlon, który będzie się doszukiwał najmniejszej bzdury, aby uznać reklamację za niezasadną. @Maciek.B, Decathlon? Doszukiwał się? Mam zupełnie inne zdanie jeżeli chodzi o tak ewidentne sprawy. Mówimy o tym samym sklepie? 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Możliwe, że "pynkł", ale możliwe nie "pynkł" Panie. Jest możliwość, że to nie pęknięcie materiału, a samej powłoki lakierniczej. Nie twierdzę, że tak jest, ale że to możliwe. Dlaczego? Jak spojrzysz na linię pęknięcie to przebiega przez detal właściwy i spaw. Pęknięcie materiału nastąpiło by raczej wzdłuż lub w okolicach spawu. Oczywiście możliwe, że pęknięcie materiału jest pod powłoką, która straciła punktową adhezję i zapracowała sobie na swój sposób- ale to rzadko się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4Vr Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Na razie czekam na odpowiedź sklepu co oni na to, jak gwarancja nie przejdzie to będę zaglądał pod lakier co się tam dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4Vr Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Sklep przyjął gwarancję, teraz wysyłają zdjęcia i dokumenty do speca i czekamy na decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4Vr Napisano 8 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 Spec wymienił na nowy rower z tego rocznika, pomimo że rejestracja roweru na stronie była zrobiona trochę za późno, oddali też stary rower abym mógł przełożyć lepsze części do nowego, a właściwie nie zabierali, cały proces opierał się na wysłanych zdjęciach. Dzisiaj przeszlifowałem starą ramę na pęknięciu i faktycznie aluminium się rozłazi w miejscu pęknięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 Brawo Spec, brawo Ty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 @R4Vr Nie ma za co. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi