Ireneuszz Napisano 13 Października 2023 Udostępnij Napisano 13 Października 2023 (edytowane) Zwracam się do wszystkich użytkowników Superiora serii x-road szosy/gravel z pytaniem na jakim rozmiarze ramy jeździcie (przy jakim wzroście i przekroku). Mnie jedni polecający M drudzy L i osobiście zgłupiałem, który ostatecznie🤣💁🏻♂️ Edytowane 13 Października 2023 przez Ireneuszz Bledny tytul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 (edytowane) Jakiej długości mostek jest fabrycznie załozony w rozmiarze M, a jakiej w L? To ważne. Edytowane 14 Października 2023 przez Chociemir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 właśnie nie mogę nigdzie trafić na informację o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Masz możliwość przymiarki do obu rozmiarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 @Chociemir M: 90mm, L: 100mm https://superiorbikes.com/sp/2021/road-gravel/x-road-comp/gloss-dark-red-chrome-black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 4 godziny temu, clavdivs napisał: Masz możliwość przymiarki do obu rozmiarów? przymierzyłem się do obu, sprzedawca mówi że zdecydowanie L za to forumowicze w innym wątku usilnie upierają się że L będzie za długi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 (edytowane) Słabo wychodzi kiedy firma chce przyoszczędzić i używa takiej samej ramy i w rowerze szosowym i w szutrowym. Jeśli masz standardowe proporcje to w rozmiarze L pewnie byłaby potrzeba wymiany mostka na krótszy, a w rozmiarze M na dłuższy. Edytowane 14 Października 2023 przez Chociemir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 @Chociemir Ale na tym zasadza się genialność tego roweru 🙄 Wspólna rama to podobno główna zaleta i czyni go równie dobrym na szosie co "w terenie" 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 dokładnie, jest to jeden z powodów dlaczego go chce, kupuje rower 2w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Rzuć okiem na promocję na esker 6.0. Ten sup żadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 @przemeg superior na 2x10 do wzięcia za 5500 to żadna rewelacja ale kross na 2x11 za 7+ już ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 7 godzin temu, Ireneuszz napisał: przymierzyłem się do obu, sprzedawca mówi że zdecydowanie L za to forumowicze w innym wątku usilnie upierają się że L będzie za długi Co było nie tak z L-ką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Przecież pisze o promocjach Pierwsza lepsza https://www.pepper.pl/promocje/kross-esker-60-2023-pw-ss-rozmiary-m-i-l-731228 6.0 za 5899 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 rower ma też się podobać, a osobiście esker dla mnie wygląda mocno przeciętnie i nie jest wart tyle kasy. Plus ja chce szose endurance z mozliwoscia zmiany opon na gravelowe a nie odwrotnie. 8 minut temu, clavdivs napisał: Co było nie tak z L-ką? jak dla mnie nic (moja pierwsza stycznosc z szosa) ale na forum wylalo sie wiele kom ze powinienem wziac M 24 minuty temu, przemeg napisał: Rzuć okiem na promocję na esker 6.0. Ten sup żadna rewelacja. p.s ja nie kupuje tego czerwonego supa powyzej, tylko z najnowszej kolekcji x road Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 To zalinkuj dokładnie co kupujesz bo na 2022 była chyba tiagra 2x10 a teraz widziałem ten model z 1x11 który na szosę to tak średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Zawsze wersja "szosowa" była na 2x a "gravelowa" na 1x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Godzinę temu, przemeg napisał: To zalinkuj dokładnie co kupujesz bo na 2022 była chyba tiagra 2x10 a teraz widziałem ten model z 1x11 który na szosę to tak średnio. https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-superior-x-road-team-elite-se-pd36745/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Tak jeszcze tylko w ramach ciekawostki dorzucę, że w L-ce Superior zamontował kierownicę o szerokości 440mm i korbę 175mm. Czy będzie Ci to w jakikolwiek sposób przeszkadzać - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Spoko konfig ale faktycznie jesteś idealnie pomiędzy rozmiarami. Co do porad o skracaniu mostka to jednak ma to swoje ograniczenia w szosie. Za krótki mostek to będzie kiepski pomysł. To nie przełaj ani mtb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 @SpinOff Kiera 440 i korba 175 ? Wymiary jak z XL. Poza tym konfiguracja jak najbardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 15 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2023 6 godzin temu, SpinOff napisał: Tak jeszcze tylko w ramach ciekawostki dorzucę, że w L-ce Superior zamontował kierownicę o szerokości 440mm i korbę 175mm. Czy będzie Ci to w jakikolwiek sposób przeszkadzać - nie wiem. Moj dotyczasowy mtb rowniez mial 175mm, co do kierownicy to wieksza nie bedzie oznaczala lepszej stabilności? Godzinę temu, KNKS napisał: @SpinOff Kiera 440 i korba 175 ? Wymiary jak z XL. Poza tym konfiguracja jak najbardziej OK. To znaczy ze moga byc problematycznie te wymiary dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Długość korby ma być dostosowana do długości nogi a szerokość kierownicy do szerokości obręczy barkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 15 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2023 1 minutę temu, Mihau_ napisał: Długość korby ma być dostosowana do długości nogi a szerokość kierownicy do szerokości obręczy barkowej W barkach jestem szeroki (cwicze od wielu lat systematyczniej na silownii) co do nogi, przekrok okazuje sie ze po poprawnym zmierzeniu na poziomie 84cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Nie to żebym się wymądrzał, ale kierownica 440 to bardzo szeroko, jak dla mnie, za szeroko. A korba 175 to zdecydowanie za dużo, w większości rowerów szosowych w rozmiarze L znajdziesz korbę 172,5. Cholera wie, może to jakieś grawelowe naleciałości. Ktoś to projektował, ktoś wdrożył do produkcji, może wiedział coś o czym my nie wiemy... Niemniej jednak jest to kwestia dopasowania sprzętu do warunków fizycznych i może jakimś cudem akurat tobie będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 15 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Kurde to teraz już zgłupiałem co robić z rozmiarem😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi