fielep Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Witam, ostatnio zakupiłem rower dartmoor Sparrow mullet, rower ma z tyłu szybkozamykacz QR czy nada się on do skakania? Myślałem też nad przerobieniem piasty pod 10mm orientuje się ktoś może czy tak się da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Czasem się da - zależy to od piasty. Novatec miał taką opcję, DT, ale w tym Dartmoorze nie wiadomo co masz - nie podają. Możesz sobie na początek kupić szybkozamykacz DT Swiss RWS, sporo poprawi i zawsze będziesz miał dobrze ściśnięte koło. Do skakania się nadaje - ale na jakiś małych dropach, czy po prostu podczas jazdy w terenie, i na tym jego możliwości się kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fielep Napisano 12 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Mam dt Swiss rws Myślałem nad przerobieniem piasty i włożyć taką ośke jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Ale jak nie wiemy co to za piasta nikt Ci nie podpowie czy da się ją przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Thrubolt 10x135 to dość specyficzne rozwiązanie ... szczerze to nawet nie wiem czy do dt350 (ale musiałoby być nieBOOST) jest możliwość dokupić konusy które by spasowały. Inni producenci to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano 13 Października 2023 Udostępnij Napisano 13 Października 2023 NO bez jaj, DT produkuje te Thru bolty i myslisz że nie robi do swoich piast EndCapów które umożliwią zastosowanie tej osi w ich piastach ? 🙂 miej że litość HWGXXX00S3218S HWGXXX0001803S Wystarczy sprawdzić DT chart i znaleźć co komu potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi