pazuza84 Napisano 11 Października 2023 Napisano 11 Października 2023 Hej, jako osoba słabo orientująca się w tematach technicznych proszę o pomoc. Szukam roweru do jazdy po wysokich górach, Alpy ( szlaki narciarskie + drogi dla MTB między kolejki górskimi itp ) Do tej pory miałem kila elektryków ostatni to Scott Gemius 900, ale został skradziony. Ubezpieczenie oddało mi 100% wartości nowego roweru więc szukam coś fajnego. Nie mam wymagań pomijając jednej - silnik Bosch ( wiadomo dla czego - mówię o swoim doświadczeniu z konkurencją ) w poprzednim rowerem miałem dobre wyposażenie, np zawieszenie full Fox , widelec fox 36 ect ale przyznaje z góry że nie ja wybierałem zestaw. Niestety osoba która się tym zajmowała już nie jest w stanie mi doradzić z powodów zdrowotnych ( wypadek ). Jeśli ktoś był by w stanie doradzić coś podpowiedzieć, nakierować będę bardzo wdzięczny. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 11 Października 2023 Mod Team Napisano 11 Października 2023 Lekko ponad budżet, ale niedużo: https://www.canyon.com/pl-pl/rower-elektryczny/rower-elektryczny-mtb/mountain-ebikes-striveon/strive-on-cfr/3429.html Cytuj
Wojcio Napisano 12 Października 2023 Napisano 12 Października 2023 Przy tym opisie, ze stajni Canyona, to bym proponował Neourona:on. Model CF9 jest już na transmission i widelcu ultimate. Strive to enturo, rower jest ekstremalnie długi. Jeśli pytający nastawiał by się się na ostre zjazdy to ok. Ale jak jazda turystyczna, to raczej lżejszy i krótszy rower typu trail. Ale przyznam- widziałem elektryczne strive w Alpach i wyglądają czadersko. Cytuj
pazuza84 Napisano 12 Października 2023 Autor Napisano 12 Października 2023 Dziękuję za podpowiedzi, uspokoiłyście mnie bo widzę że idę w dobrym kierunku, ostatnio oglądałem również to https://www.bike-discount.de/en/cube-stereo-hybrid-160-hpc-actionteam-750-27.5-actionteam-1?number=20120869-40326542&__delivery=26&__currency=1&gclid=Cj0KCQjwj5mpBhDJARIsAOVjBdrMTdKPiUh6DFCzZehFXz7FR8rcj9kfBj7TigA8_eNGUi9SVz27NGQaAoesEALw_wcB co sądzicie ? Jeśli chodzi o jazdę do DH mam przeznaczona do tego maszynę ale sami wiecie jak to jest, jedziesz i widzisz kawałek albo "hoppka" i cie aż ciągnie + są miejsca niedaleko domu gdzie są wysokie lasy i pełno ścieżek typu enduro że skoczniami. Cytuj
JWO Napisano 12 Października 2023 Napisano 12 Października 2023 (edytowane) Cytat ostatnio oglądałem również to Cytat Wheel size: 27.5"x2.4 Edytowane 12 Października 2023 przez JWO Cytuj
Rafał87 Napisano 12 Października 2023 Napisano 12 Października 2023 canyon neuron:on cf9 ma tylko 140mm skoku, trochę ubogo jak na enduro po alpach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi