MarcinPyra Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 witam kupiłem sobie centrownice do felg i mam problem z dokładnym ustawieniem jej. czy ktoś jest w stanie mi pomóc w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Musisz mieć narzędzie tego typu co poniżej. Niestety w przypadku tanich centrownic zapewne potrzebowałbyś kalibracji każdorazowo dla danej szerokości obręczy. Przyrząd do kalibracji centrownicy Unior UNR-1689.1 | sklep rowerowy Rowerek.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Narzędzie do centrownic w cenie centrownicy. Widzisz - trza było zostać przy trytytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 U chińczyka się kupi za 50, ale obawiam się, że w przypadku tej konkretnej centrownicy po ustawieniu takim narzędziem bedzie dobrze działała tylko dla obręczy o szerokości narzędzia. Podobnie jest nawet w centrownicach do 1000zł, gdzie ze względu na pewne niedoróbki podczas kopiowania park toola każde ramię żyje swoim życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinPyra Napisano 12 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2023 MAM TAKI OSPRZĘT https://photos.app.goo.gl/CeTqL6q1Ji65rfxVA COŚ TRZEBA BĘDZIE WYKOMBINOWAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 18 godzin temu, RabbitHood napisał: Narzędzie do centrownic w cenie centrownicy. Widzisz - trza było zostać przy trytytkach Jeśli już to lepiej kupić taki przyrząd do sprawdzania symetrii koła (w końcu to koło i jego precyzyjne wykonanie jest ostatecznym celem, a nie posiadanie symetrycznej centrownicy): Park Tool WAG 5 Narzędzie diagnostyczne do centryczności kół - Rowertour.com W praktyce moim zdaniem do celów amatorskich wystarczy zwykłe sprawdzanie symetrii koła poprzez przełożenie go na drugą stronę w centrownicy (lub nawet w ramie czy widełkach roweru) i obserwację, czy obręcz pozostaje na miejscu czy ucieka w którąś stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinPyra Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 W dniu 11.10.2023 o 16:32, MarcinPyra napisał: witam kupiłem sobie centrownice do felg i mam problem z dokładnym ustawieniem jej. czy ktoś jest w stanie mi pomóc w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Masz tam end-capy z piasty wyciągnięte? Mocuj tak, żeby koło siedziało w hakach centrownicy (czyli oś ma być osiowo w piaście) jak w rowerze a nie żeby tak wisiało jak na foto. Druga sprawa - co rozumiesz przez ustawianie centrownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi