Docent83 Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 (edytowane) Witam, przymierzam się do kupna roweru i zaproponowano mi rower marki FOLTA (polski producent) np model CALVO cena niespełna 3tys Parametry przerzutki Shimano FD-M4000/Shimano RD-M4000 kaseta Shimano CS-HG51-8 / Shimano CS-HG400-9 / Shimano TZ500-7 korba Shimano Alivio FC-M4000 hamulce Shimano Alivio BR-M445 (tarczowe, hydrauliczne) Ktoś zna tą firmę? może ją polecić lub odradzić? Dzięki za opinie Edytowane 7 Października 2023 przez Docent83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Pierwszy rzut oka na geometrię ramy mówi "zabierz stąd tę poczwarę". Po za tym rower występuje w trzech wersjach, podałeś wszystkie konfiguracje napędu w jednym wpisie i nie wspomniałeś o którą chodzi 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent83 Napisano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2023 docelowa konfiguracja to jeszcze zobaczymy... chciałem tu wypisać jakie producent daje opcję. Bardziej chodzi o samą Markę - jakość wykonania itp bo pierwszy raz się z nią spotkałem A rozwiniesz czemu "poczwara"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Cytat A rozwiniesz czemu "poczwara"? Bardzo długa rura podsiodłowa, krótki reach, wysoki stack, stroma rura sterowa z długim mostkiem - taki rower utrudnia jazdę w terenie i praktycznie uniemożliwia przyjęcie wydajnej pozycji. Za to dobrze nadaje się do przemierzania ścieżki rowerowej w wyprostowanej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 17 godzin temu, Docent83 napisał: A rozwiniesz czemu "poczwara"? bo wzięli z półki to co chińczykowi najdłużej zalegało i było najtańsze w taki sposób się dzisiaj (dobrych) ram nie projektuje ogólnie nic wartego uwagi, poszukaj sobie czegoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Ja tam sam posiadam MTB marki Folta i mi się tym bardzo dobrze jeździ w terenie tylko to już nieprodukowany model acedo. Testowany nawet w górzystym terenie daje rady do dziś bez problemu 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi