Lipae30 Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 (edytowane) Hej mam w nowym elektrycznym Romecie e-Ramblerze piaste z tyłu FH-TX505 co oznacza że za napęd w bębenku odpowoadają tylko dwie mikro zapadki. Dla porównania w deore są już 4 zapadki. Ten bębenek przy mojej masie 110kg i podjazdach pada po 300-400km. Mam napęd 1x10. Jaki bębenek dałoby się zastosować albo jakie całe koło 29 cali kupić żeby piasta pasowała do mojego roweru a jej bębenek był wytrzymały? Dzięki Pozdrawiam Edytowane 7 Października 2023 przez Lipae30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 DT Swiss z bębenkiem z napisem HYBRID 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipae30 Napisano 8 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Tylko czy taka oś wchodzi do roweru który ma fabrycznie oś 10mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Jeśli kupisz DT z osią 12x142 to będzie się dalo skonwertować. Tylko jeśli zostawisz obecne obręcze to powstanie pewna dysproporcja - piasta 16x droższa niż obręcz Może od razu całe koła serii H kub HX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipae30 Napisano 8 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2023 czyli ośka 12mm podejdzie do standardowego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 (edytowane) Nie. Ale w DT są zamienne end-capy i można dokonać konwersji do osi 135 czy to w standardzie TB czy QR. Edytowane 8 Października 2023 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Novatec D042SB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipae30 Napisano 9 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2023 a jakby kupić budżetowe koło na osi deore xt m8000? tam już powinny być lepsze zapadki a oś jest 10x135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Ja bym się nie zastanawiał, tylko brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipae30 Napisano 17 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Kupiłem to koło, okazuje się że wszystko pasuje plug and play nawet podkładki pod bębenek nie trzeba było. Jedyne co to nie ma w zestawie osłony na dętke. Pod wentyl samochodowy trzeba rozwiercić dziure. Mało ma zagłębienia obręcz na środku pomiędzy miejscami gdzie leży rant opony i ciężko opone wsadzić. Zobaczymy ile pojeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 17 Października 2023 Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Ja bym nie wiercił większej dziury ( osłabi to obręcz) tylko kupił dętkę z zaworem presto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi