MikeStorm Napisano 6 Października 2023 Udostępnij Napisano 6 Października 2023 (edytowane) Zbiera mi się już 1000km na obecnym łańcuchu YBN Narrow. Nie jestem z tego łańcucha zadowolony dlatego chciałbym kupić coś bardziej trwałego, rower trekingowy. CONNEX 808 to dobry wybór? Czy pasuje do każdej kasety? Nigdy osobiście nie wymieniałem łańcucha czy zawsze trzeba skracać? Edytowane 6 Października 2023 przez MikeStorm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Października 2023 Udostępnij Napisano 6 Października 2023 Cytat CONNEX 808 to dobry wybór? Dobry, podobnie jak hg71 czy kmc x8 Cytat Czy pasuje do każdej kasety? Tak Cytat Nigdy osobiście nie wymieniałem łańcucha czy zawsze trzeba skracać? Zależy od ramy (długości tylnych widełek) i konfiguracji napędu, nie da się odpowiedzieć na takie pytanie. Musisz założyć, że zawsze trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 6 Października 2023 Udostępnij Napisano 6 Października 2023 Policzyć ogniwa i skonfrontować z ofertą. Czasami da się kupić tyle ogniw ile potrzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2023 (edytowane) Policzyłem ogniwa mam ich 116, nie wiem ile było fabrycznie ale na obecnym łańcuchu założonym przez serwis od początku był problem że jak wpadłem w wyboje to uderzał o tylną rurę trójkąta pod łańcuchem, co prawda mam tam taśmę zabezpieczającą ale na starym łańcuchu tego nie było. W takim razie czy tyle ogniw to nie za dużo? Nie wystarczy jak dam łańcuch 114 plus spinka? Edytowane 7 Października 2023 przez MikeStorm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Zrób zdjęcie z łańcuchem na zębatkach w kombinacji: największa z przodu - największa z tyłu. Wtedy coś podpowiemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 8 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Poniżej fot. Największe tarcza z przodu i z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Moim zdaniem to najmniejsza możliwa długość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 8 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Niestety connexa 808 nie ma w wersji 116, pozostaje hg71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi