EasySunday Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Cześć Chciałem wymienić korbę w moim Rondo Ruut AL 2020. Potrzebuje korby 165mm i zębatki około 36t. Chciałbym wejść w jakiś system Direct Mount. Na co uważać by wszystko grało ? Jakie korby proponujecie ? suport mam BSA68. Cała specyfikacja Rondo tutaj https://www.greenbike.pl/rower-szosowy-rondo-2020-ruut-al-2-p-6454.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 @EasySunday nie wiem, czy coś zmienili między modelem 2022/2023 a tym z 2020 (poza widelcem / malowaniem). W każdym razie w swoim Rondo Ruut AL2 zmieniłem korbę FSA. Twoja na zdjęciu wygląda jak ta co była u mnie. Zmieniłem na GRX 600. Co prawda Direct Mount nie ma, ale zmiana zdecydowanie na plus. Co ciekawe przez jakiś czas korba jeździłem z fabrycznym Apexem i nie było żadnego problemu. Potem zmieniłem hamulce i resztę napędu. Dzisiaj całość jest na GRX. Poniżej masz wątek na temat mojego Rondla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi