Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim!

Na wiosnę planuje start w swoim pierwszym triathlonie, od kilku miesięcy biegam i pływam i nadszedł czas na dołożenie do tego jazdy na rowerze. W związku z powyższym czy ktoś z Was mógłby mi doradzić w zakupie pierwszej szosy (endurance?)? Budżet, jak w tytule do 6k, zależy mi żeby była nowa, miała opony 28mm i osprzęt pewnie min Tiagra. Na ten moment wybrałem poniższy, ale zanim zamówię pomyślałem że może ktoś doradzi coś lepszego? Drugie pytanie jest takie czy z tych dwóch poniższych lepiej wziąć tego za 5k z poza grupowa korba czy dołożyć 500 zł do pełnej 105 w drugim linku? 

https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-disc-sle-105-2023/

https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-disc-105-2023/

z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!!!

Napisano
Cytat

może ktoś doradzi coś lepszego?

Nie ma nic lepszego za taką kasę. 

Cytat

Drugie pytanie jest takie czy z tych dwóch poniższych lepiej wziąć tego za 5k z poza grupowa korba czy dołożyć 500 zł do pełnej 105 w drugim linku? 

Kwestia indywidualna. 105 lżejsza o 150g, pewnie trochę sztywniejsza. Na pewno lepiej wygląda i na pewno masz do niej więcej części na rynku jeśli chciałbyś np. zmienić konfigurację blatów. Biorąc też pod uwagę, że masz zamiar na tym rowerze "trenować" i prędzej czy później zaczniesz myśleć o pomiarze mocy to dołożenie go do 105 będzie o wiele łatwiejsze do zrealizowania