Driver2135 Napisano 3 Października 2023 Udostępnij Napisano 3 Października 2023 Witam mam pewien problem a mianowicie posiadam canyona na którym pojawiło się pęknięcie, pęknięcie zostało pospawane i przez jakieś dwa miesiące sobie jeździłem nie skacząc ani nie katując go jeździłem sobie standardowo, pare dni temu zobaczyłem znowu pęknięcie na spawie i teraz się zastanawiam czy spawać to drugi raz czy nie pęknie po raz kolejny, szukałem jakiegoś wahacza do tego roweru ale nic nie znalazłem mam jeszcze zamiar zapytać firmy canyon czy nie posiadają takich wahaczy, głownie zastanawiam się czy spawać jeszcze raz czy nie bo znowu pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Października 2023 Udostępnij Napisano 3 Października 2023 Nie ma sensu spawać. Noe da się tego dobrze zrobić cokolwiek nie twierdziliby "fachowcy". Zawsze pęknie albo na spawie albo zaraz obok. Czemu nie reklamowałeś ramy jak tylko pękło? 6 lat gw. na ramę jest w canyonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Driver2135 Napisano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2023 rower został kupiony używany a gość od którego go brałem nie ma dowodu zakupu dlatego myślałem o spawaniu ale jeżeli ma po czasie ponownie pęknąć to nie wiem czy ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Października 2023 Udostępnij Napisano 3 Października 2023 Odpowiedź dostałeś wyżej. Możesz spawać do skutku, albo szukać ramy z pękniętym innym elementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi