jarek74 Napisano 3 Października 2023 Napisano 3 Października 2023 Witam. Mam dwa pytania. Kilka dni temu jadąc na szosie wpakowałem się w dziurę w drodze. Nie jechałem szybko(17km/h) ponieważ jechałem pod lekkie wzniesienie. Efekt taki ,że poszła detka w tylnym kole. Po wymianie dętki -dziś wskoczyłem na rower i podczas jazdy czuję jak bym jechał po oranisku. Czy jest możliwość ,że tak skrzywiłem koło? Drugie pytanie to : rozmawiałem z kuzynem i prawdopodobnie ma tylne koło do szosy z tym ,że kaseta 9rzedową . Ja mam kasetę 8rzedową .Czy jest możliwość to koło zamonotwać na mojej szosie z kasetą 8rzedową? Cytuj
Mihau_ Napisano 3 Października 2023 Napisano 3 Października 2023 Cytat Czy jest możliwość ,że tak skrzywiłem koło? A skąd my mamy to wiedzieć? To zależy od masy czynników. Ty masz rower w łapach, nie widzę problemu ze sprawdzeniem czy koło jest ok Cytat Drugie pytanie to : rozmawiałem z kuzynem i prawdopodobnie ma tylne koło do szosy z tym ,że kaseta 9rzedową . Ja mam kasetę 8rzedową .Czy jest możliwość to koło zamonotwać na mojej szosie z kasetą 8rzedową? Bębenek piasty jest taki sam. Cytuj
jarek74 Napisano 3 Października 2023 Autor Napisano 3 Października 2023 To jak sprawdzić to moje koło? Na boki bicia nie ma.Kreciłem powoli kołem i patrzyłem na jeden klocek hamulcowy i nie widac zeby gdzieś odstęp się zmieniał. Co do masy to waże 84kg. Cytuj
adas651 Napisano 3 Października 2023 Napisano 3 Października 2023 sprawdź czy opona się dobrze ułożyła na obręczy, Cytuj
jarek74 Napisano 4 Października 2023 Autor Napisano 4 Października 2023 Zdjąłem opone i założyłem od nowa .Pózniej o ile pogoda pozwoli to spróbuje przejechać kawałek. Ale wydaje mi się ,że koło dobrze dostało. Proszę zerknąc na foto. Brak lakieru na obręczy i tak jak by krawędz odstawała na bok.Chyba ,że mi się wydaje. Cytuj
jarek74 Napisano 4 Października 2023 Autor Napisano 4 Października 2023 Panowie .Widze ,że mam luz na osce .Jak ruszam ośką po przeciwnej stronie kasety to widać jak chodzi. Po wsadzeniu w ramę i skręceniu też jest luz. Może to bicie jest od tego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi