The9Green Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem tępy odnośnie napędów w rowerach i dlatego zdecydowałem się zasięgnąć porady od kogoś kto ma jakieś pojęcie. Posiadam rower złożony na ramie Dartmoor Hornet Pro 2023 (BOOST 12x148mm), aktualny osprzęt mam przerzucony z poprzedniego roweru (Marin Rift Zone 2 2021), bo pękła mi rama i szukałem czegoś pancernego, bo moja waga 110+ robi swoje. Aktualny napęd (korba FSA comet, kaseta Deore 12, przerzutka jest w bdb stanie, więc tego nie zmieniam) mam już na wyczerpaniu i chcę wrzucić do roweru korbę, łańcuch oraz kasetę Deore M6100, tylko teraz po odwiedzeniu strony Shimano i przeczytaniu kilku rzeczy lekko zgłupiałem, czy do tej ramy lepiej wrzucić korbę M6100 czy M6120? Bo kaseta M6100 i łańcuch M6100 i tu i tu będzie pasować, ale przy korbach już jest inna linia łańcucha. Piasta tył HB-MT410B, szerokość mufy 73mm, suport BB-MT800. Zapewne jest to jakiś banał, ale jak wyżej napisałem odnośnie napędów jestem tępą strzałą, z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Linia dla tej piasty to 52mm czyli korba m6100. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The9Green Napisano 1 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2023 (edytowane) @Dokumosa To mam jeszcze jedno pytanie, bo miałbym w dość promocyjnej cenie korbę FC-MT510-1 i z tego co widzę linia łańcucha w niej to również 52mm tylko zębatka nie jest w systemie direct mount, więc rozumiem, że i ten model będzie pasował do ramy itd? No i czy warto w tą się pakować czy pozostać przy m6100? Edytowane 1 Października 2023 przez The9Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Jakościowo to samo co m6100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi