Skocz do zawartości

[Akumulatorowa] przednia lampka

DzikuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Nie wiem czy dobra grupę tematyczna wybrałem, więc z gry  przepraszam i admina proszę o przeniesienie pytania :) 

Poszukuję lampkę przednią rowerową na akumulator / ogniwo  18650     - moc tej lampki minimum 550 lm  a najlepiej aby ciągłym światłem świeciła 700lm i lekko miała na boki światło nie tylko w przód :)  

Wracam po kilku latach na trasy rowerowe i chciałbym mieć dobre oświetlenie  aby widzieć drogę bo wzrok już nie ten mimo okularów :)      Co do ceny to aby nie była przesadnie droga bo rower to koszt 1400 zł :)   więc  około 1/4 ceny  roweru :)  do 300 zł :P  

Pozdrawiam

Napisano

Za 300zł masz maksymalnie dopasioną rowerową latarkę z optyką 20x60, z diodą XM-L2 albo SST40, z dwoma nowymi ogniwami Samsung 18650 3500aAh, uchwytem rowerowym i wysyłką w cenie. Musisz tylko ładowarkę do ogniw 18650 kupić sobie we własnym zakresie. Polecam spróbować, ludzie na forum śmigają z nimi.

Napisano
29 minut temu, DzikuPL napisał:

Witam

Nie wiem czy dobra grupę tematyczna wybrałem, więc z gry  przepraszam i admina proszę o przeniesienie pytania :) 

Poszukuję lampkę przednią rowerową na akumulator / ogniwo  18650     - moc tej lampki minimum 550 lm  a najlepiej aby ciągłym światłem świeciła 700lm i lekko miała na boki światło nie tylko w przód :)  

Wracam po kilku latach na trasy rowerowe i chciałbym mieć dobre oświetlenie  aby widzieć drogę bo wzrok już nie ten mimo okularów :)      Co do ceny to aby nie była przesadnie droga bo rower to koszt 1400 zł :)   więc  około 1/4 ceny  roweru :)  do 300 zł :P  

Pozdrawiam

Lumintop B01, przyjmie zarówno 18650 / 21700. Jest odcięcie, świeci lekko na boki, jest moc jaka cię interesuje. Nie wiem czy są na nią obecnie jakieś promocje ale można ją dostać za ok ~100zł. z Chin, sprawdź Pepper. ;) 

Przy okazji dzięki dużej popularności można dostać do niej różne mody, chociażby takie mocowanie które można sobie podwiesić pod uchwytem na licznik :)https://allegro.pl/oferta/uchwyt-latarki-lumintop-b01-kask-mocowanie-gopro-12705360496

Napisano
23 godziny temu, ernorator napisał:

Lumintop B01 świeci tak ma mid ustawieniu, ustawiona bardziej do przodu

BiB4pGJ.jpg

Tutaj też mid ale pod koło

L8liHZh.jpg

Lumintop B01  fajnie świeci. A co do pracy  lampki jest opcja pracy na [odłączonym Power banku??   Bo chyba gdzie widziałem że wyjęto ogniwo i po przez USB świeciła...  Ja myślę ze 750Lm spokojnie starczy  jazdy z prędkością o 35 km/h   :)    Obecnie to już jesień i zima więc bardziej do tej 16 sie pojeżdżę a miedzy czasie promocje wyhaczę na ta lapkę bo na dwa rowery potrzebuje :P  

Jak na razie to czekam na dostawę roweru  Kross Evado 3.0  :)  Nie wiem czy to jest rowerek wart 1600 zł :)  ale zakupiłem  do rekleacyjnej jazdy  - najpierw muszę doposażyć trochę go :)  

• 3 tygodnie później...
Napisano

Temat do zamknięcia zakupiłem lampkę na razie tak aby zwiększać bezpieczeństwo a na drugi rok coś konkretnego zakupię xD   

Dziękuje za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...