Grzesztof32 Napisano 18 Maja Udostępnij Napisano 18 Maja Kurde, to już mój drugi rower 😅😅😅 wiem, że to nie kolarka, ale chciałbym cos szybciej popedałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesztof32 Napisano 18 Maja Udostępnij Napisano 18 Maja Podjadę do serwisu, zapytam zobaczymy co powiedzą, taniej mi wyjdzie chyba wymienić sprzed jak coś niż kupować nowy rowe … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 20 Maja Udostępnij Napisano 20 Maja @Grzesztof32 to taki rower dla Ciebie: https://rowerzakupy.com/index.php/produkt/rower-fitness-felt-verza-speed-20/ Szybki, w lekkim terenie też daje radę. Gdybyś zmienił rower (sprzedał), to bez kłopotu. Jeśli będziesz przerabiał, to staraj się na takie przełożenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterX Napisano 20 Maja Udostępnij Napisano 20 Maja Koledzy, koleżanki, nie chcę zakładać nowego wątku, temat w sumie ten sam, więc: Moja małżonka ma Eskera 2.0 korba PROWHEEL RPL-FD16S-F-TT - wiadomo: 40T asymetryczna. Nie wierzyłem w to, ale dziewczyna "rozkręciła się" i obecnie konfiguracja 40T x 11-42T to dla niej za mało... Te "dwa zęby więcej" zrobiłyby POTĘŻNĄ różnicę. Więcej nie mogę: raz, że rama nie polubi się z 46T a i wątpliwe czy z 44T, dwa: mamy kilka "chamskich" górek do pokonania na naszej codziennej drodze i głupio by było nie móc im stawić czoła. Moje pytania do Was: 1. korba PROWHEEL RPL-FD16S-F-TT jest NITOWANA czy SKRĘCANA? Jeżeli NITOWANA - jak sobie z tym poradzić? 2. jaki blat dopasować: 42T BCD 110 asymetryczny na 4 śruby to jest to, czego powinienem szukać, czy coś namieszałem z parametrami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterX Napisano 20 Maja Udostępnij Napisano 20 Maja Znalazłem odpowiedzi na moje pytania, tak więc (wiedza dla potomnych): 1. korba jest SKRĘCANA na 4 śruby z blatem (odbierałem rower małżonki z 1-go przeglądu, przyjrzałem się uważnie) 2. TAK, blat ASYMETRYCZNY BCD 110' 4 śruby. Do ESKER'a 2.0 pasuje 42T (Prowheel zresztą wypuszczał te korby w wersji 40T i 42T) - tu jest bez przeróbek, a także 44T - łańcuch wymaga 2 ogniw więcej. 46T NIE WCHODZI z uwagi na haczenie o ramę - za ciasno jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesztof32 Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja (edytowane) Czyli 44T wejdzie, zgadza się ? Edytowane 21 Maja przez Grzesztof32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesztof32 Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja (edytowane) Rozumiem, że ten blat będzie pasować ? https://www.centrumrowerowe.pl/zebatka-rowerowa-garbaruk-110-bcd-oval-pd32231/?v_Id=225191 Edytowane 23 Maja przez Grzesztof32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesztof32 Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Ewentualnie z tej akcji 42T? https://pl.aliexpress.com/item/1005001310064073.html?spm=a2g0o.productlist.main.9.40aa434cK7N1X2&algo_pvid=ff93592e-216d-460a-8067-e3c8818a4418&algo_exp_id=ff93592e-216d-460a-8067-e3c8818a4418-4&pdp_npi=4%40dis!PLN!35.44!36.29!!!8.77!8.98!%402103895417164713840825647e11f2!12000015655396215!sea!PL!4623739775!&curPageLogUid=zuDx61uE8kWf&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterX Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja Blat bierz 44T - napisałem Ci w prywatnej wiadomości jaki... W 42T nie baw się - szkoda kasy. I tak kupisz finalnie 44T. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesztof32 Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja Właśnie, kupiłem 44, dziś będę zakładał, a w piątek testował, z uwagi na twoją obszerną wiadomość i dużo cennych wskazówek, czy mogę ją udostępnić tu na forum, aby się podzielić tą wiedzą, może ktoś będzie miał podobny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesztof32 Napisano 30 Maja Udostępnij Napisano 30 Maja Niestety ale 44t nie udało się zamontować, mechanik twierdzi że łańcuch jest „przekoszony” , gdyby sam blat był cieńszy to powinno dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesztof32 Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Hej, po zamontowaniu blatu 44, skacze łańcuch, niestety ale kręcenie śrubki L nie poprawia pracy, a wręcz dochodzi do spadnięcia łańcucha, jakieś pomysły ? Wideo WhatsApp 2024-06-13 o 09.52.01_63ef7212.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Protip: Podczas jazdy sugerujemy kręcić korbami w drugą stronę. Jedzie się zdecydowanie szybciej. Na poważnie - to normalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Koło zębate 13T podbiera łańcuch przy kręceniu do tyłu, bo jest zaprojektowana do pracy do przodu przy takim przekosie łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesztof32 Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Ok, czyli nie stresować się tym i jeździć? Nie mam stojaka, żeby zaprezentować podczas jazdy do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterX Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Nie kręć wstecz... Kręć do przodu. Kręcąc wstecz zawsze będzie podbierać łańcuch ku środkowi kasety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi