Gradory Napisano 27 Września 2023 Napisano 27 Września 2023 Wyleciała zaślepka na wprowadzeniu linki do ramy i nie ma jak jej przykręcić, bo nie ma śrubki. Można to kupić? Jak to się w ogóle nazywa? Rower to Trek Fuel EX 9.7 2018. Cytuj
TheJW Napisano 28 Września 2023 Napisano 28 Września 2023 (edytowane) Ale zgubiłeś ją, czy jest w takim stanie jak na zdjęciu? Bo to wygląda po prostu na wciskane w ramę, więc od tego bym zaczął. edit: Najbardziej podobne co znalazłem, to te dwa elementy: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/akcesoria-do-rowerów/narzędzia-rowerowe-i-konserwacja/linki-i-pancerze-rowerowe/części-do-kabli-i-pancerzy-rowerowych/trek-control-freak-3x-full-housing-guide/p/44361/?colorCode=black https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/akcesoria-do-rowerów/narzędzia-rowerowe-i-konserwacja/linki-i-pancerze-rowerowe/części-do-kabli-i-pancerzy-rowerowych/trek-control-freak-downtube-full-length-cable-guide/p/32296/?colorCode=black Te jednak wyglądają jakby były mocowane na śrubkę. Edytowane 28 Września 2023 przez TheJW 1 Cytuj
Gradory Napisano 29 Września 2023 Autor Napisano 29 Września 2023 Jest jak na zdjęciu. Zauważyłem to w czasie jazdy. Była śrubka, ale odpadła zanim wróciłem do domu. Cytuj
TheJW Napisano 29 Września 2023 Napisano 29 Września 2023 (edytowane) Pewnie nie było kleju na gwincie albo ze starości stracił swoje właściwości, śruba od wibracji się poluzowała i w końcu wypadła, nic specjalnego. Skoro brakuje tylko śrubki, to nie powinno być problemu z jej dopasowaniem. Chyba każdy ma w domu jakieś pudełko z milionem śrubek i nakrętek, coś na pewno znajdziesz. Tylko nie wkręcaj nic na siłę - spróbuj najpierw lekko wkręcić samą śrubę w gwint w ramie z pominięciem zaślepki, a dopiero po znalezieniu odpowiedniej złóż wszystko na gotowo. Edytowane 29 Września 2023 przez TheJW 2 Cytuj
Gradory Napisano 5 Października 2023 Autor Napisano 5 Października 2023 W sklepie metalowym kupiełm śrubkę za 17 groszy.😀 Czekam na klej do gwintów, wkręcam i jazda. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi