Mihau_ Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Jak ci przełaj potrzebny to cena ok A cena niska bo generalnie mało komu przełaj jest potrzebny 1 minutę temu, Ireneuszz napisał: nie, szukam cos pokroju szosy endurance zeby od czasu do czasu wrzucic mu kolo gravelowe To sobie kup superiora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 W dniu 7.10.2023 o 19:26, Mihau_ napisał: w 57 na pewno będzie za długa bylem lokalnie mierzyc supa co prawda comp, ale rama jest identyczna i M jest malutka, sprzedawca doradził mi rozmiar L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Ale ja wiem jak wygląda rama z poziomą 545, nie muszę tego roweru widzieć. Doskonale też wiem jakie pierwsze wrażenie mają ludzie co nie mieli nigdy nic wspólnego z szosą Cytat sprzedawca doradził mi rozmiar L Chłop ci chce rower wypchnąć a jak zacząłeś psioczyć na 545 to ci większy dał, nic w tym dziwnego ani nie ma w tym "doradzania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 (edytowane) Daj sobie spokój z Superiorem: jesteś między rozmiarami. Popatrz na Meridę Sculturę Endurance, w rozmiarze M będzie dobra. Na grupie 105 można znaleźć w cenie tego Superiora. Albo Focus Paralane w rozmiarze M(54) na Ultegrze: https://www.bike-discount.de/de/focus-paralane-8.9 Edytowane 11 Października 2023 przez Chociemir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 1 godzinę temu, Mihau_ napisał: Ale ja wiem jak wygląda rama z poziomą 545, nie muszę tego roweru widzieć. Doskonale też wiem jakie pierwsze wrażenie mają ludzie co nie mieli nigdy nic wspólnego z szosą Chłop ci chce rower wypchnąć a jak zacząłeś psioczyć na 545 to ci większy dał, nic w tym dziwnego ani nie ma w tym "doradzania" na 54,5 wyglądałem jak rower po młodszym bracie a przy większym skręcie dotykałem prawie że kolana gościu nie musiał mi nic wpychać bo i M i L są na zamówienie od producenta więc jemu to jest bez różnicy co sprzeda Godzinę temu, Chociemir napisał: Daj sobie spokój z Superiorem: jesteś między rozmiarami. Popatrz na Meridę Sculturę Endurance, w rozmiarze M będzie dobra. Na grupie 105 można znaleźć w cenie tego Superiora. Albo Focus Paralane w rozmiarze M(54) na Ultegrze: https://www.bike-discount.de/de/focus-paralane-8.9 wszystko fajnie ale merida jest na alu ramie i kosztuje mnie 7.5k a za superiora dalem 8.8 Godzinę temu, Chociemir napisał: Daj sobie spokój z Superiorem: jesteś między rozmiarami. Popatrz na Meridę Sculturę Endurance, w rozmiarze M będzie dobra. Na grupie 105 można znaleźć w cenie tego Superiora. Albo Focus Paralane w rozmiarze M(54) na Ultegrze: https://www.bike-discount.de/de/focus-paralane-8.9 focus niestety za drogi już 12.42 min jest wzmianka odnośnie wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Rower już kupiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Zamówiony w sklepie, za tydzien do odbioru. Jeszcze nie placilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 3 godziny temu, Ireneuszz napisał: a przy większym skręcie dotykałem prawie że kolana No i co w tym niezwykłego? Chłopie kupujesz rower szosowy a nie mtb czy z czym tam wcześniej miałeś do czynienia. Mało tego, prze skręcie będzie ci stopa haczyć o oponę i również jest to zupełnie normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Dlatego wzialem polecany rozmiar L, dzwonilem w pare miejsc i wszedzie potwierdzili to samo ze superiory sa troszke mniejsze (krotsze) i ze bez problemu L bedzie odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Przy podanych parametrach tez zdecydowałbym się na rozmiar L. Fakt, że 570 to dużo, ale 545 to zdecydowanie za mało. Co najwyżej skoryguje się to delikatnie offsetem sztycy, albo o centrymetr krótszym mostkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Też bym szedł w L, na filmiku u Janka ustawienia są już ""ostre" kierownica jest dużo niżej od siodełka, a mostek nawet nie jest w najniższym ustawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 7 godzin temu, Ireneuszz napisał: wszystko fajnie ale merida jest na alu ramie i kosztuje mnie 7.5k a za superiora dalem 8.8 Ja pisałem o Meridzie z karbonową ramą: model 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 @Ireneuszz Rower wybrany, ale tak z ciekawości, jaki masz przekrok? Zmierzyłbyś też zasięg rąk? Możesz to łatwo zrobić stając przy wypukłym narożniku ściany, jednym palcem dotykając podłogi a drugą ręka sięgając jak najwyżej. Wysokość punktu na ścianie to wymiar który mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireneuszz Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 przekrok 83cm (stojąc bez butów), co do zasięgu to jeśli dobrze zrozumiałem wynik wyszedł 187cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi