Eathan Napisano 26 Września 2023 Udostępnij Napisano 26 Września 2023 Pacjent to Giant ROAM. Potrzebuje błotników, które pozwolą właścicielowi jeździć, jak pogoda się popsuje. Rower lata głównie po mieście, ale zdarza mu się wpaść do lasu. Na ramie nie widać dedykowanych zaczepów pod błotniki. Ktoś z forumowiczów może polecić sensowny zestaw na przód/tył do tej maszyny? Raczej chodzi o solidne i stabilne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Września 2023 Udostępnij Napisano 26 Września 2023 Nie ma otworów patrząc od strony koła...? Na 99% w sklepie widziałem. https://www.sks-germany.com/en/productcategories/mudguards/?f=0,1,3,6&v=28;29,City/Trekking,0-200,Radschützer Set Ja założyłem SKS Edge AL 56, a brałem też pod uwagę Bluemels Style. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2023 @chudzinki no właśnie nie widać. Nie ma uszek, oczek, dziurek. Jedyne otwory to te, które są przy haku z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Września 2023 Udostępnij Napisano 26 Września 2023 (edytowane) Jeżeli to ma być działający błotnik, a nie dyndające coś przykrywające połowę koła 😀, to ja na górze wywierciłbym otworek na uchwyt, a dole użyłbym trytytek. Na górze też można by bokiem puścić, ale nie będzie to zbyt estetyczne. Aha! Kwestia czy zmieści się błotnik do samego dołu przy przerzutce. Edytowane 26 Września 2023 przez chudzinki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Października 2023 Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Dwie uwagi odnośnie: W dniu 26.09.2023 o 11:52, chudzinki napisał: Ja założyłem SKS Edge AL 56 pręty są nieodpowiednio wygięte do szerszej opony (ja mam 2.0), trzeba odsunąć błotnik bardziej od opony jak ktoś dużo jeździ po luźnej nawierzchni i jest osobą, której przeszkadzają różne dziwne odgłosy to odradzam - odbijające się kamyczki o aluminium wydają denerwujące odgłosy 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi