BProof Napisano 24 Września 2023 Udostępnij Napisano 24 Września 2023 Cześć, szukam swojego kolejnego roweru. Do dzisiaj jeździłem starym stalowym Giantem. Przyszła pora na coś nowego. Szukam MTB do 4000zł (przy dobrej opcji może kilka stówek więcej). Ważne, żeby stanowił dobrą podstawę do ewentualnej rozbudowy, od razu na sztywnych osiach i kole 29 + napęd raczej 1x12. Odpadają Decathlonowce - przerobiłem i chcę coś mniej marketowego. Wzrost/waga: 185cm/105kg Trasy raczej beskidzkie górki i do 20-25km w ramach jednej trasy górsko/asfaltowej (75/25%) Z opcji które sam znalazłem: - Sensa Merano EVO SLE (faworyt) - Sensa Livigno ECO COMP - Merida Big Trail 200 - Canyon Stoic 2 Proszę o pomoc w wyborze i sugestie innych fajnych opcji. Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarx5 Napisano 25 Września 2023 Udostępnij Napisano 25 Września 2023 z tych rowerów co podałeś to pierwszy według mnie najlepszy, a co powiesz o takiej propozycji? https://rower-sport.pl/pl/p/CUBE-ACID-2023-metaloliveblack/9164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BProof Napisano 25 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2023 @Jarx5 Dzięki za odpowiedź i propozycje, ale niestety dyskwalifikuje go cena (1,8k więcej niż budżet podstawowy to za dużo) i brak sztywnych osi (chociaż w ramie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BProof Napisano 30 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2023 Z racji braku kolejnych sugestii wybór pada na Sensa Merano Evo SLE (na dzień dzisiejszy 3999zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarx5 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 jak tam kupiłeś tą maszynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BProof Napisano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2023 @Jarx5tak, niedługo wrzucę więcej fotek i swoje wrażenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarx5 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 ok, a są gdzieś fotki dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BProof Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca @Jarx5 Podrzucam kilka fotek. Ze zmian: Zamontowane tarcze i hamulce XT i zmienione koła na OC1 XC25. Oryginalne kółka i hamulce wystawione na OLX 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellp7 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Właśnie szukam roweru do 4k i znalazłem ten post. Zastanawiam się też nad tym modelem. Cena do jakości wychodzi najlepiej w tym przedziale. Warto ? Ja w górach jeździć nie bede, bardziej drogi szutrowe i lasy. Obawiam sie przelozenia, ze bedzie tylko jedna zebatka 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BProof Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca Ja jestem zadowolony i polecam. Według mnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarx5 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca tu masz niezłego Treka do 4000 https://pmbike.pl/product-pol-24418-Trek-X-Caliber-8-2022.html?query_id=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellp7 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Ooo nieźle. Który wydaje sie lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BProof Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca @pawellp7 Też go rozważałem ale jest na osiach QR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1991 Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Siema też zastanawiam się nad Sensa Livigno i Merano, powiedz mi dla czego zmieniłeś od razy opony i hamulce?? Aha i zastanawiam się nad rozmiarem ramy ja mam 177cm. wzrostu więc lepiej 17" lub 19" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BProof Napisano 3 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca Hamulce na moją wage były za słabe w górki (110kg na moment zakupu), a koła dorwałem tanio (szersze i wytrzymalsze obręcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi