danielko Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 Szukam taniego ale nie beznadziejnego tylnego koła 26'' do mtb. Do tej pory znalazłem koło Kellys Draft R na piaście JoyTech. Polecicie coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 Montowałem dziś takie do roweru dziecka: https://allegro.pl/oferta/kolo-tyl-26-kands-tarcza-v-b-lozys-kaseta-c-kt627-13522007903 W fabryce chyba jakiś idiota skręcał nakrętki i konusy pewnie udarem. Napociłem się mega grzechotkami, żeby to rozkręcić, bo koło ledwo się kręciło (szurało kulkami!) Poluzowałem, wyregulowałem i dodałem smaru. Teraz się kręci "jako tako" tzn. dobrze jak na piastę Shunfeng (łożyska typowe kulkowe). Na razie proste i szprychy równo ponaciągane, jak będzie jak pojeździ jeszcze nie wiem. Może ten Kellys lepszy. Ten mój Kands akurat ma opcję V-brake i mocowanie na 6 śrub na tarcze. Czy będzie lepszy Kellys - może? Może znajdziesz coś na Shimano HB-TX505? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 Zobacz na ebmx.pl, oni mają od 100 zł - tył "piasta shimano + w miarę sensowna obręcz" , coś w tym rodzaju https://e-bmx.pl/kolo-26-przod-alexrims-dm-18-shimano-deore,id10026.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 24 Września 2023 Udostępnij Napisano 24 Września 2023 No nie wiem.... oszczędzenie teraz na kupnie może przynieść konieczność częstych napraw, czy to serwis piast, czy centrowanie koła. U mnie piasta novatec + alexrims. Myślę że 20k km już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi