graveloiksctrailowka Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 Witam, czy ktoś z was zna jakieś pedały terenowe, które są pozbawione luzu góra-dół? Obecnie mam m540 i niestety... luz jest wyczuwalny.. Kiedyś miałem triban rc 500 z pedałami spd-sl, bloki czerwone bez luzu. Było pięknie ciasno, żadnych luzów. Na m540 podczas piłowania na płaskim wyraźnie czuć luz... czy takie cudo jak CRANKBROTHERS Candy 1 rozwiąże mój problem? https://www.bike-components.de/en/crankbrothers/0-Float-Cleats-p38724/?t=b czy coś takiego w połączeniu z ich pedałami rozwiąże sprawę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 Proponuję po prostu skasować luz na tych 540. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 23 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2023 Luzu na lozyskach nie ma, ewidentnie występuje pomiędzy blokiem a pedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 No to się wytarły. Moje poprzednie po pięciu zimach były faktycznie zauważalnie starte i wymieniłem na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi