lukiboss Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Hej, przyszedł czas na kupno elektryka. Mój obecny rower nie nadaje się do elektryfikacji. Chce przeznaczyć na zakup w granicach 6000zł. Mój styl jazdy to 50% asfalt i 50% ścieżki leśne Mam 188 wzrostu i 100kg wagi Czy ten rower jest wart zainteresowania? https://www.olx.pl/d/oferta/ebike-rower-elektryczny-1500kw-merida-xc-full-21-CID767-IDV3P4E.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Ulepy lepiej pozostawić ich twórcom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 ta rama to ma już coś w okolicy 20lat, ciekawe ile jeszcze wytrzyma. Ciekawe jak z luzami na zawieszeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiboss Napisano 21 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Dzięki, odpuszczam temat. Uratowaliście mnie pewnie przed wtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Września 2023 Udostępnij Napisano 22 Września 2023 W dniu 20.09.2023 o 21:10, KSikorski napisał: Ulepy lepiej pozostawić ich twórcom. To jest PROJEKT. Nawet końcówki linek, kółka przerzutki i trytytki są dobrane pod kolor. PRO-JEKT! 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 22 Września 2023 Udostępnij Napisano 22 Września 2023 Mnie zastanawia jak to jest... człowiek poświęca mnóstwo czasu na budowę i pieniędzy. Kończy, a potem jednak "nie ma czasu jeździć" i sprzedaje. Niesamowite jak często się to ludziom zdarza. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 22 Września 2023 Udostępnij Napisano 22 Września 2023 W dniu 20.09.2023 o 21:10, KSikorski napisał: Ulepy lepiej pozostawić ich twórcom. Czepiasz się. Jak na rózne dziwadła e-bikowe ten jest całkiem schludny. 5 minut temu, KSikorski napisał: Mnie zastanawia jak to jest... człowiek poświęca mnóstwo czasu na budowę i pieniędzy. Kończy, a potem jednak "nie ma czasu jeździć" i sprzedaje. Niesamowite jak często się to ludziom zdarza. 😉 Robienie sobie dobrze poprzez konsumpcję. Tak zwany problem "paczka przyszła, ekscytacja się skończyła". Wszyscy to przechodziliśmy. W dniu 20.09.2023 o 22:49, Rafał87 napisał: ta rama to ma już coś w okolicy 20lat, ciekawe ile jeszcze wytrzyma. Ciekawe jak z luzami na zawieszeniu. Może mieć i 100 lat. Ważne ile godzin spędziła na szlaku. Ja akurat szukam takowej - lub w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 22 Września 2023 Udostępnij Napisano 22 Września 2023 Są firmy co robią konwersje na nowych rowerach i dają gwarancję 2 lata, trzeba poszukać bo sam nie korzystałem. Druga sprawa to czy przy takiej wadze i wzroście rama po konwersji wytrzyma? Waga roweru będzie pewnie ponad 30kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiboss Napisano 23 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2023 To jakiej ramy szukać? Lubię wysokie ramy z krótką sztyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Września 2023 Udostępnij Napisano 25 Września 2023 W dniu 22.09.2023 o 09:02, KSikorski napisał: Mnie zastanawia jak to jest... człowiek poświęca mnóstwo czasu na budowę i pieniędzy. Kończy, a potem jednak "nie ma czasu jeździć" i sprzedaje. Niesamowite jak często się to ludziom zdarza. 😉 Nie ma w tym nic dziwnego. To się życie nazywa. Mam w domu 3 elektryki, konwersje. Na jednym jest 50 km przebiegu, drugi nie ma tysiąca. Pierwszy jest mojej żony która jednak nie chce się bawić w jazdę rowerem, drugi mój, uznałem że i tak korzystam z innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerzysta35 Napisano 25 Września 2023 Udostępnij Napisano 25 Września 2023 (edytowane) W dniu 23.09.2023 o 11:07, lukiboss napisał: To jakiej ramy szukać? Lubię wysokie ramy z krótką sztyca Trudno znaleźć taniego gotowca - żeby tak wszytko pasowało. W tym rowerze co pudlingowałeś na początku wszystko mi raczej pasuje - prócz tego, ze do tej pory nie wiedziałem takiego długiego amortyzatora i ramy pod niego z tyłu. (skoro w obecnych rowerach czegoś takiego się nie stosuje to nie kupował bym tego rozwiązania) Może kup rower np. taki: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-kellys-beast-26-z-pelnym-zawieszeniem-full-CID767-IDWR7yR.html Dokup baterię 20Ah i gotowy zestaw do konwersji z silnikiem jaki wybierzesz (razem z 3500zł) Plus ten rower za 1000zł Razem 4500 Plus regulowany mostek ja bym sobie kupił który by podniósł kierownicę o jakieś 15cm dla królewskiej spokojnej jazdy, i jakieś wygodne siodełko. ... a i jeszcze hamulce tarczowe.. Edytowane 25 Września 2023 przez Rowerzysta35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi