Pulse Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Z racji, że zamleczyłem mało opon i generalnie szło dosyć sprawnie, proszę o pomoc w ocenie przypadku. Znajomego. Po zamleczeniu opona dosyć mocno pociła się bokami. Czy to jest jeszcze normalne? Załączam foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Miałem tak raz w continentalu. Zgłosiłem opony do reklamacji, otrzymałem zwrot pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Pewnie jakiegoś gównianego mleczka użyłeś. Chociaż patrząc na jego wygląd, to bardziej pasowałoby określenie ujowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Taka mnie myśl naszła, że gdybym miał mleczyć takie opony, to bym na sucho wstrzelił je na obręcz, zalał i napompował do jakiegoś małego ciśnienia - byle opona trzymała kształt. I dłużej bym potrząsał, zostawił na boku itp. Ciekawe, czy by się to miało szansę sprawdzić. Oczywiście zakładając, że użyłbym mleka z lateksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 20 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Mleko jakie było użyte to Momum gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 U mnie było to samo w Panaracer i zrobiłem zwrot, chociaż niektórzy twierdzą, że tak ma być, jestem odmiennego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Jak cztery razy zalewałem mezcale, to dopiero po 10kkm zaczynało się z nich sączyć, były u kresu zużycia. Nowe Racing Ralph i Ray Evo SuperGround sikają od nowości, z tą różnicą, że nie przez ścianki a przez powierzchnię z bieżnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Nawet jeżeli tak sikającą oponę da się uszczelnić (niezależnie czy łatwo czy trudno) to rozpuszczalnik z mleka będzie odparowywał WYJĄTKOWO szybko. A gdy całkiem wyschnie zacznie szybko gubić ciśnienie i to może być bardzo nieoczekiwane - jak np. u mnie w delegacji gdy auto postało dzień w gorącym aucie i wyschło do końca. Flak poniżej godziny w obu kołach, chociaż dzień wcześniej jeszcze trzymało. Nic poza dolewką wtedy nie pomoże Generalnie nie polecam z tym walczyć, jeżeli da się odesłać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Mam Schwalbe Racing Ralph SR TLE EVO 2.35 i uzywam Stansa. Nie mam ani nie mialem tego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 W lekkich oponach tej firmy ponad 10 lat temu ( wtedy to był Rocket Ron) był ten sam efekt i mleko Stana to po chwili uszczelniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi