keltu Napisano 20 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2023 (edytowane) @graveloiksctrailowka Ja tu nie widzę żadnej przedłużki, jeśli chodzi ci o to zaznaczone na czerwono to wydaje mi się że to część samej przerzutki. https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/deore-m4100/RD-M4120-SGS.html Edytowane 20 Września 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Racja, powiedz ile ogniw miał oryginał? Więcej? Mniej? Producent chyba wiedział co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 20 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Oryginalnie założony łańcuch miał 115 ogniw, wspominałem chyba o tym wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Ja długość dobieram tak, by na największej z przodu i z tyłu wózek był wyciągnięty do granic, jednocześnie oba kółka muszą napinać. Według mnie daje to lepszą stabilizację łańcucha, zwłaszcza że mam starą przerzutkę bez sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 20 Września 2023 Udostępnij Napisano 20 Września 2023 4 godziny temu, graveloiksctrailowka napisał: Producent chyba wiedział co robi. Problem w tym, że nie zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi