MrLopez Napisano 17 Września 2023 Udostępnij Napisano 17 Września 2023 Witam, Od 2 tygodni jestem posiadaczem aspre 1, zakupiłem w decathlonie (niestety). Podczas jazdy przy naciśnięciu prawego pedała coś skrzypi, pojechałem do decathlonu powiedzieli ze mogę odesłać na reklamację, lecz moim zdaniem to nie jest rzecz do tego się nadająca. Platformy wykręciłem, wyczyściłem gwinty, przesmarowalem smarem, skręciłem lecz nadal jest to samo. Co mogę jeszcze sprawdzić/zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pemekscreen Napisano 17 Września 2023 Udostępnij Napisano 17 Września 2023 (edytowane) Może łańcuch ociera o przednią przerzutkę, bo jest źle ustawiona, może blaty są niedokręcone, może jest jakaś wada łożyska suportu, może rower w magazynie niefortunnie mocno się przewrócił i łożysko suportu jest uszkodzone, może jest suche to łożysko, nie ma smaru (dostałem kiedyś takie koło, w łożyskach maszynowych nie było smaru), jeśli to nie pedały. Edytowane 17 Września 2023 przez pemekscreen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Września 2023 Udostępnij Napisano 17 Września 2023 28 minut temu, MrLopez napisał: Co mogę jeszcze sprawdzić/zrobić? Kupić normalne pedały, przecież do rowerów dodają najtańszy syf aby tylko dało się odjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 17 Września 2023 Udostępnij Napisano 17 Września 2023 Skrzypieć może wszystko, łańcuch i rama pięknie niosą wszelkie dźwięki. Suport, korba, zębatka, piasta, kaseta na bębenku, ośka koła, hak. Rozbieraj, smaruj, składaj, aż znajdziesz. Jeśli uważasz, że to jednak pedał, to psiknij mu gdzieniegdzie np brunoxolu czy innego WD40 i dowiesz się, czy skrzypienie zniknie na krótki czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi