MrLopez Napisano 16 Września 2023 Udostępnij Napisano 16 Września 2023 Czołem wszystkim, Zacząłem amatorsko jeździć na rowerze (szosa + czasem szutry/lasy). Jeżdżę około 3-4x w tygodniu po 40-50km więc nie za to jakieś kolosalne wyprawy. Posiadam rower gravelowy Romet Aspre 1 (2023). Planuje zakup platform SPD (Shimano M520) i szukam jakichs butów, poczytałem że lepiej na rzep/boa niż wiązane. Na co zwracać uwagę przy zakupie poza wygoda i rozmiarem oczywiście. Czy w budżecie 250zl coś kupię ciekawego? Czy w/w platformy będą dobre, czy lepiej kupić coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Września 2023 Udostępnij Napisano 16 Września 2023 Cytat szukam jakichs butów, poczytałem że lepiej na rzep/boa niż wiązane. bez znaczenia Cytat Na co zwracać uwagę przy zakupie poza wygoda i rozmiarem oczywiście. generalnie sztywność podeszwy ale z takim budżetem i tak nie będziesz miał wyboru Cytat Czy w budżecie 250zl coś kupię ciekawego? zostaje decathlon Cytat Czy w/w platformy będą dobre, czy lepiej kupić coś innego? to nie są żadne platformy ale tak, m520 są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Września 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2023 Z tanich a markowych butów przymierz Shimano XC1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99inn0cent99 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 Ja się nie przekonałem do spd a robię traski do 250 km. na platformowych jeździ mi się super wygodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 W spd odległość ma niewielki znaczenie, a czasem odwrotnie przy bardzo długich dystansach turystycznie chyba bym wolał zwykłe buty. W spd chodzi o wydajność, znacznie lepiej się kręci a szczególnie jak się mocno jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dargenn Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Za 180zł są do wyrwania w różnych promocjach decathlonowe "Buty rowerowe gravelowe i szosowe Triban GRVL 500 SPD" Sa irytujące podczas zakładania, ale podczas jazdy już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi