poziom Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Cześć, Złozyłem rower na grx 1x11 40-11/42 chainstay ramy 425 mm. Obliczyłem długośc łancucha za pomoca kalkulatorów/wzoru który znalazłem oraz metodą shimano. Wyszło mi 110 ogniw ale...wydaje mi się zbyt krótki :/. Ma ktoś z Was rower na takim osprzęcie i z takim chainstay żeby policzyć i podać mi liczbę ogniw? Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 no "na oko" wydaje się zbyt napięty (może nie tragicznie ale jednak) Duża-duża+2 ogniwa Dla twojej kasety dla pewności dołożył bym jeszcze dwa (+4) Inny wzór nie potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Nie wiem co ludzie z tymi wzorami, zakładasz na najmniejsze zębatki z przodu i z tyłu (1x ileś jeszcze łatwiej bo tylko z tyłu), naciągasz tak, żeby tylna przerzutka trochę się naprężyła, zaznaczasz ogniwo jakie wydaje się tobie dobre. Potem przekładasz na największe zębatki i patrzysz czy tylna przerzutka nie jest równolegle do łańcucha (w sensie czy nie przegiąłeś). Jak tu i tu jest ok to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poziom Napisano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Juz poprawione. Wzory to jedno, sprawdzałem róznymi metodami znalezionymiw sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi