chudzinki Napisano 12 Września 2023 Udostępnij Napisano 12 Września 2023 (edytowane) W planach przede wszystkim Łysica oraz okoliczne pagórki, czyli Pierścienica, Biesak, Patrol, może Telegraf, Karczówka. Gdzie warto podjechać? Bez tras "downhilowych". Podrzuci ktoś jakiś sprawdzony GPX tamtych stron? 🙂 Edytowane 12 Września 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 12 Września 2023 Udostępnij Napisano 12 Września 2023 Trasę, którą przejechałem załączam. Mało asfaltu, długie przebiegi szutrami, trochę ścieżki i błota, więc rower górski zalecany albo będzie pchanie/przygoda. Są zjazdy ścieżką, ale nie hardcore. Brak jedzenia i na sporym odcinku brak zasięgu - zaskakująco odludne tereny. Ładne lasy. Start z parkingu przy campingu w Suchedniowie. Jedno "ciekawe" miejsce - na asfalcie przez wieś jest przerwa w drodze - 100 metrów enduro (zjazd do potoku i ostry wyjazd). Uwaga - to trasa z internetu a nie mój zapis - trzeba miejscami uważać bo ten GPX ma czasem kilka metrów błędu co może w lesie zmylić. Ogólnie - wycieczka na rower górski albo dla grawelowca/krosiarza co nie jęczy jak jest miejscami trudniej. Zobacz to . Za Ponurym bajki sznurym SC MTB 45km.gpx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2023 @Wojcio, dzięki, ale tylko jedna z tras przebiega przez Łysicę i to tylko przez nią. Może kiedyś, ale teraz nie o to mi chodzi 🙂. Skupiam się na Łysicy i południowych terenach Kielc, czyli Chęcińsko-Kielecki Park Krajobrazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 12 Września 2023 Udostępnij Napisano 12 Września 2023 A to fajnie - jak coś znajdziesz a najlepiej przejedziesz, to się chwal. Tę "moją" trasę jechałem z braku laku dwa razy, bo kręcenie się w okolicach Kielc (z telegrafem) było rozczarowujące a Łysicy nie zdobyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2023 W dniu 12.09.2023 o 11:18, chudzinki napisał: Skupiam się na Łysicy i południowych terenach Kielc, czyli Chęcińsko-Kielecki Park Krajobrazowy. Nikt tam nie jeździ? Serio? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 26 Września 2023 Udostępnij Napisano 26 Września 2023 MTB CrossMaraton pewnie jeździ, zerknij na ich stronie, może mają jakiegoś gpxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2023 Dzięki, ale bida z nędzą... Kilka zdjęć i to wszystko. Może rowerzyści z tamtych okolic się wyprowadzili, bo się nie da tam jeździć 🤣. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi