Theartem Napisano 12 Września 2023 Udostępnij Napisano 12 Września 2023 Cześć! Wybieram się w najbliższym czasie na 1-dniową wycieczkę rowerową ok. 100 km w rejonach Bornego Sulinowa. Najbardziej interesują mnie Wrzosowiska Kłomińskie/Diabelskie Pustacie. Trasa będzie wiodła m.in przy jeziorach Ciemino, Remierzewo, Przeląg, następnie owe Wrzosowiska i oczywiście Kłomino. Jak kogoś interesuje dokładniejszy przebieg to mogę się podzielić ale przechodząc do meritum: Początkowo planowałem zabrać w tamte rejony swój MTB, ale po zaplanowaniu trasy stwierdziłem że jest tam sporo fajnych odcinków szosowych. W związku z tym padła wątpliwość czy nie wziąć jednak gravela. Moje pytanie brzmi czy ktokolwiek z was jeździł w tamtych rejonach i jest w stanie powiedzieć mi coś więcej o nawierzchni na tych bardziej terenowych odcinkach? Nie chcę się wpakować w nieustanne łachy piachu i wyboje na wąskich oponach i bez amortyzacji 😅 Z góry dzięki za każdą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theartem Napisano 8 Lutego Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego Jakby ktoś był zainteresowany tematem: https://kolowetoury.wordpress.com/2024/02/07/wrzosowiska-klominskie-i-okolice-bornego-sulinowa/ Udało mi się w końcu napisać relację 🙃 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Bardzo przyjemna relacja 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Kłomino zostało zburzone? Lipa, a dopiero co tam byłem, jakoś w 2008 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theartem Napisano 8 Lutego Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego A dzięki bardzo za odzew Jeszcze się niestety nie wyrobiłem z galerią. Może wleci na dniach. A Kłomino no niestety - tyle razy się o nim słyszało a jak w końcu się wybrałem to okazało się że za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) @Theartem W 2 połowie sierpnia 2019 będąc na urlopie w Drawskim Parku Krajobrazowym dwukrotnie pojechaliśmy z żoną do Borne Sulinowa robiąc 2 pętle rowerowe (na północ i na południe od jeziora Pile). Kłomino jeszcze wtedy stało, wrzosy pięknie kwitły, pogoda dopisała 👍 Borne Wrzosowiska Kłomińskie Edytowane 15 Lutego przez dfq 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theartem Napisano 16 Lutego Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego Cytat W 2 połowie sierpnia 2019 (...) Kłomino jeszcze wtedy stało Czyli spóźniłem się max 4 lata 😅 Właśnie wrzuciłem galerię. Zostawiam link dla zainteresowanych: https://kolowetoury.wordpress.com/2024/02/16/wrzosy-jeziora-bunkry-borne-sulinowo/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Kłomino 2008. Ale niestety nie byłem tam rowerem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego (edytowane) Mnie się ostała jeszcze taka fotka (2019) - ten budynek stał samotnie, kawałek dalej na południe od Kłomina. Edytowane 17 Lutego przez dfq 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi