Gradory Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Od lat używam butelek (np. Oshee) zamiast bidonu, ale one się nie trzymają aż tak pewnie i czasem wylatują przy agresywnej jeździe. Chciałbym wrócić do bidonu i stąd pytanie. Mam uchwyt Scott Syncro z 2018. Czy muszę kupić oryginalny bidon Scott za "jedyne" 250 zł? Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Każdy bidon rowerowy będzie się trzymał w koszyku lepiej niż miękka butelka 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Swoją drogą aż się dziwię dlaczego żaden producent "witaminizowanych oranżad" nie wpadł na pomysł rozlewania ich w butelki o rozmiarze bidonu. 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 U mnie (koszyki elite cannibal) te oshee nawet zacnie pasowały... ale to było kiedyś bo teraz jest pińcset różnych rodzajów butelki i żaden taki jak trzeba. Przydałby mi się taki trzymający butlę oshee 1,1L. 1 Cytuj
MikeSkywalker Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Jeśli dobrze pamiętam to SKS Topcage nieźle się sprawdzał w przypadku wożenia zwykłych butelek. Ale jeśli chodzi o bidon - zwracałbym uwagę na tworzywo, żeby było bezpieczne, reszta to sprawa drugorzędna. Z moich doświadczeń wynika że są na rynku dwie średnice bidonów: klasyczna i dziecięca. A koszyki pasują bez problemów. 1 Cytuj
Kettler Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Godzinę temu, Gradory napisał: Od lat używam butelek (np. Oshee) zamiast bidonu, ale one się nie trzymają aż tak pewnie i czasem wylatują przy agresywnej jeździe. Chciałbym wrócić do bidonu i stąd pytanie. Mam uchwyt Scott Syncro z 2018. Czy muszę kupić oryginalny bidon Scott za "jedyne" 250 zł? Wymiar bidonów jest standartowy. To cz się trzyma czy nie zależy od konstrukcji i materiału koszyka. Nie mówię o bidonach metalowych. Paradoksalnie czasami tanie plastykowe koszyki trzymają lepiej niż te droższe karbonowe albo aluminiowe. Pomaga nawet niewielki element z miękkiego tworzywa/gumy w konstrukcji koszyka. 1 Cytuj
Wojcio Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Mam gdzieś tani koszyk regulowany - nim można zarówno ścisnąć butelkę jak i włożyć większą. Ale średnica bidonów (i miejsce zagięcia w które wchodzi brzeg koszyczka) to standard. Nawet jak średnica się zgadza ale butelka nie ma tego zwężenia i nie jest dość sztywna, to może wylatywać. 1 Cytuj
KNKS Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 (edytowane) @Gradory Bidony Syncros to największa tandeta. Radze omijać szerokim łukiem. Edytowane 11 Września 2023 przez KNKS 1 Cytuj
lewocz Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Gdyby Oshee chciało robić napoje w butelkach "bidonowych" to by taki napój musiał 2-3 razy tyle kosztować. To są zupełnie inne produkty, o innych parametrach, o innych zadaniach. Butelka PET ma być tania w produkcji, służyć krótki czas jako jednorazowa i po użyciu ma zostać zutylizowana. Bidon... " koń jaki jest każdy widzi" 1 Cytuj
Gradory Napisano 11 Września 2023 Autor Napisano 11 Września 2023 A takie tanie bidony po 5 - 15 zł są dobre? Cytuj
KNKS Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Tak samo dobre jak te z Syncros'a... 1 Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Chcesz najlepszy bidon na świecie - camelback podium Chcesz sensowny tańszy bidon - elite fly 1 Cytuj
Gradory Napisano 11 Września 2023 Autor Napisano 11 Września 2023 (edytowane) Wolałbym z zamknięciem jak ten: BIDON BUTELKA NA WODĘ NAPOJE ZAPIĘCIE ATEST 500ml - Bidon - 12997605441 - Allegro.pl Dobry? Edytowane 11 Września 2023 przez Gradory Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 serio pytasz ludzi w internecie o opinie na temat plastikowej butelki za piątaka? obydwa modele bidonów jakie ci podałem występują w wersjach "mtb" z kapturkami 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 @lewocz Nie chodzi o butelkę z PARAMETRAMI technicznymi bidonu. Chodzi o butelkę z PETa która będzie dopasowana WYMIARAMI do uchwytu. 1 Cytuj
Gradory Napisano 11 Września 2023 Autor Napisano 11 Września 2023 3 godziny temu, Mihau_ napisał: Chcesz najlepszy bidon na świecie - camelback podium Ten w wersji Dirt kupiony. Dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj
Mihau_ Napisano 12 Września 2023 Napisano 12 Września 2023 No i będziesz pan zadowolony. Tylko pamiętaj o regularnym czyszczeniu ustnika żeby się to puszczeniem pawia nie skończyło kiedyś 😂 1 Cytuj
Gradory Napisano 14 Września 2023 Autor Napisano 14 Września 2023 Będzie myty w zmywarce po każdej jeździe. Cytuj
Gradory Napisano 18 Września 2023 Autor Napisano 18 Września 2023 Po pierwszym użyciu bidonu Camelbak Podium Dirt stwierdzam, że jest on wygodny w użyciu, ale trudny w myciu, bo jest bardzo skomplikowany. Cytuj
pierotez Napisano 23 Września 2023 Napisano 23 Września 2023 Te elite fly dostępne w RT, CR po ~3 dychy polecacie? Znajomy porównywał stary z nowym i stary jest jakość, miękki przezroczysty materiał itd. Nowy jakiś taki twardy, gorszy, no bo ale pod kolor 😃 Ja używam isostary i te z klapką fajne a znowu dziubki od gorącej wody (bądź zmywarki) twardnieją i ciężko się otwierają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi