R10 Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Czy ktoś z Was ostatnio wysyłał lub był adresatem przesyłki kurierskiej / pocztowej z rowerem? Do wysłania nieduża bo rozmiaru XS lecz raczej ciężka damka (z pudłem wyjdzie powyżej 15 kg). Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Brokerzy usług kurierskich ci pomogą A rozmiar ramy nie ma znaczenia bo i tak musisz to w karton rowerowy zapakować Cytuj
R10 Napisano 11 Września 2023 Autor Napisano 11 Września 2023 Potrzebuję nakierować wysyłającego mi rower. Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Niech ogarnie karton i spakuje a kuriera zamów sam Cytuj
chudzinki Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 furgonetka, sendit, wysylajtaniej - kolejność przypadkowa. Trzeba porównać ceny, ale po wpisaniu już kodów pocztowych. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Ja korzystam z sendit, czyli brokera. Najtaniej wychodziło zawsze kurierem Pocztex. Waga była do 30kg, kluczowy był rozmiar pudełka bo suma wymiarów/najdłuższy bok nie mogły przekroczyć jakiejś tam wartości. Nie wszystkie pudełka po rowerach ze sklepów się łapią, czasem trzeba poprawiać i kleić. Już mam - długość paczki <120cm, suma długość+szerokość+wysokość <250. O ile suma z reguły się łapie to nie każdy karton ma <120. Ja często pakowałem w pudła Unibike bo w pobliżu mam sklep, i one pasowały. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi