R10 Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Czy ktoś z Was ostatnio wysyłał lub był adresatem przesyłki kurierskiej / pocztowej z rowerem? Do wysłania nieduża bo rozmiaru XS lecz raczej ciężka damka (z pudłem wyjdzie powyżej 15 kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Brokerzy usług kurierskich ci pomogą A rozmiar ramy nie ma znaczenia bo i tak musisz to w karton rowerowy zapakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 11 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Potrzebuję nakierować wysyłającego mi rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Niech ogarnie karton i spakuje a kuriera zamów sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 furgonetka, sendit, wysylajtaniej - kolejność przypadkowa. Trzeba porównać ceny, ale po wpisaniu już kodów pocztowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Ja korzystam z sendit, czyli brokera. Najtaniej wychodziło zawsze kurierem Pocztex. Waga była do 30kg, kluczowy był rozmiar pudełka bo suma wymiarów/najdłuższy bok nie mogły przekroczyć jakiejś tam wartości. Nie wszystkie pudełka po rowerach ze sklepów się łapią, czasem trzeba poprawiać i kleić. Już mam - długość paczki <120cm, suma długość+szerokość+wysokość <250. O ile suma z reguły się łapie to nie każdy karton ma <120. Ja często pakowałem w pudła Unibike bo w pobliżu mam sklep, i one pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Epaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Korzystałem z Clicktrans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi