burmit Napisano 10 Września 2023 Napisano 10 Września 2023 Cześć potrzebuję pomocy w wyborze roweru, będę jeździł gównie po chodniku/ścieżce rowerowej, rzadko po lesie czy drogach polnych (myślę, że 90%/10%). Fajnie by było jakby rower nadawał się na krótkie jak i na długie trasy. Będzie wykorzystywany przez wszystkie pory roku. mam 175cm i ważę 75kg. 3000zł to maksymalnie ile mogę dać, dlatego w grę wchodzi także kupno używanego roweru. Dziękuje. Cytuj
Mihau_ Napisano 10 Września 2023 Napisano 10 Września 2023 Cytat będę jeździł gównie po chodniku/ścieżce rowerowej jazda chodnikiem jest dozwolona wyłącznie w szczególnych sytuacjach Cytat 3000zł to maksymalnie ile mogę dać https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-2-gen-4/p/35044/ Cytuj
burmit Napisano 10 Września 2023 Autor Napisano 10 Września 2023 (edytowane) Cytat jazda chodnikiem jest dozwolona wyłącznie w szczególnych sytuacjach Przyznam, że jestem zdziwiony. Jeżeli nie było ścieżki rowerowej, to zawsze jeździłem chodnikiem i policja nie zwracała na to uwagi. Cytat https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-2-gen-4/p/35044/ Jest sens w bawienie się w używane rowery? Zapomniałem w poście dopisać, że mogę jeszcze wziąć rower na raty i wtedy zwiększyć budżet do 5k. Edytowane 10 Września 2023 przez burmit Cytuj
MikeSkywalker Napisano 10 Września 2023 Napisano 10 Września 2023 Nieznajomość przepisów nie zwalnia z ich przestrzegania A Dual Sport 2 jest na Twoje potrzeby wystarczający, w przyszłości można się pokusić o lepszą tylną przerzutkę i lepszy, powietrzny amortyzator. Cytuj
Mihau_ Napisano 10 Września 2023 Napisano 10 Września 2023 (edytowane) 30 minut temu, burmit napisał: Jest sens w bawienie się w używane rowery? Jak się na tym nie znasz to nie. 30 minut temu, burmit napisał: Zapomniałem w poście dopisać, że mogę jeszcze wziąć rower na raty i wtedy zwiększyć budżet do 5k. Największą wartością dodaną będzie powietrzny amortyzator ale czy warto do niego dopłacać jeżdżąc głownie po asfalcie to już kwestia dyskusyjna. Jakby co to giant roam 1 albo riverside 920 Edytowane 10 Września 2023 przez Mihau_ Cytuj
xgrzehoox Napisano 10 Września 2023 Napisano 10 Września 2023 Jeszcze ten zobacz: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-damski-ghost-square-cross-essential-al-w-pd35767/ Cytuj
burmit Napisano 10 Września 2023 Autor Napisano 10 Września 2023 Cytat Największą wartością dodaną będzie powietrzny amortyzator ale czy warto do niego dopłacać jeżdżąc głownie po asfalcie to już kwestia dyskusyjna. Jakby co to giant roam 1 albo riverside 920 A co sądzisz o gravelu? Jest sens czy raczej cross w tym przedziale cenowym będzie lepszym wyborem? Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Września 2023 Napisano 11 Września 2023 Gravel jest dla kogoś kto wie czego chce. Zresztą budżet dużo za mały na coś sensownego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi