Falkint Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Cześć. Ostatnio przez kilka zmian w moim życiu niestety musiałem porzucić spacerki do pracy kosztem dojazdów (ok 10 km w jedną stronę). Koszty paliwa niestety przez wzrosły dość znacznie. I tak pomyślałem że może jednak warto przemyśleć zakup roweru. Koszt roweru zwróci mi się w ciągu kilku miesięcy nie tankowania auta i ja w sumie na tym lepiej wyjdę. Ale że kolarz ze mnie marny zdecydowałem się na wybór roweru elektrycznego. I tu meritum mojego pytania. Allegro zasypane jest raczej ofertami z chin, niektóre oferty rzeczywiście do mnie przemawiają. Ale szukam porady jak to z trwałością takich rowerów, z serwisami itp. A także spora część ofert ma specyfikację przekraczające unijne normy (np rowery z silnikami 500w ale z ogranicznikami do 25km/h). Jak się sprawy mają z rejestracją takiego "sprzętu" ? Czy muszę najpierw męczyć dystrybutora o jakieś homologację dzięki którym zarejestruje taki moto-rower? Słabo byłoby jakby wyszło że nie mogę jeździć takowym po drogach publicznych. Liczę na jakieś porady, sugestię dotyczące tematu czy podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Popatrz na ofertę Decathlonu albo Ecobike. Przy rowerze elektrycznym podstawa to serwis i dostęp do podzespołów elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 (edytowane) Jest już temat gdzie kupiony ma być, jest, Riverside 500 e. Może warto poczekać i zobaczyć co będą mówić po zakupie, pierwsze wrażenia. Jak okaże się lipa to ... może Ecobike. Jest jeszcze Funbike, tańszy. Najtańszy z hamulcami tarczowymi Funbike od 5,4 tysięcy, Ecobike od 7,5 a Riverside od 5,5 tysięcy PLN. Pozostaje serwis, jego podejście do klienta. Edytowane 9 Września 2023 przez XC100S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi