KarpikKoza12 Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Witam mam problem z odkręcaniem korby w rowerze kupiłem 3 różne klucze do korb rowerowych i żaden nie pasuje, i już nie wiem co tam jest potrzebne klucz do SUPORTU mam i pasuje ale czymś muszę odkrecic korbę i nie mam pojęcia jaki to jest klucz i prosiłbym o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 (edytowane) No przecież to się robi imbusem. Edit: Chociaż może jest potrzebny jeszcze specjalny przyrząd po odkręceniu... Edytowane 8 Września 2023 przez ChuChu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 (edytowane) Potrzebny imbus w rozmiarze 14mm. Odkręcasz nim srebrną śrubę z ostatniego zdjęcia, potem musisz użyć wybijaka do korby, lub użyć ściągacza takiego jak do łożysk aby ściągnąć lewą korbę. Czekaj, czekaj, znalazłem instruktaż jak to zrobić, o tak jak poniżej w linku. https://www.parktool.com/en-us/blog/repair-help/crank-removal-and-installation-campagnolo-power-torque Edytowane 8 Września 2023 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 9 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2023 Szczerze jak ja widze ceny tego urządzenia to to chyba nie warte zachodu 650 złotych za kluczyk do ściągnięcia korby przegięcie ale dzięki za informacje Myślałem ze to będzie prosta sprawa jak w shimano chciałem tylko przeczyścić i nasmarować suport i korbę ale widze ze to nie ma żadnego sensu, No cóż w następny roku sprzedam cały rower i kupię coś na osprzęcie shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 (edytowane) Bierzesz ściągacz do łożysk z długimi pazurkami, luzujesz srebrną śrubę w korbie, na nią przykładasz stalową podkładkę, może być moneta złotowa aby zaprzeć wrzeciono ściągacza i ściągasz korbę. Edytowane 9 Września 2023 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 10 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2023 75mm wystarczy czy bardziej ten 150mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 10 Września 2023 Udostępnij Napisano 10 Września 2023 Taki będzie najlepszy, bo jest z blokadą. Zakres pracy taki aby się mieścił w granicach średnicy główki korby. Na Allegro za około 25pln-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi