Zygy Napisano 7 Września 2023 Napisano 7 Września 2023 Witam, mam możliwość zakupu kilku rowerów z wypożyczalni rowerowej. Otrzymałem informację, że rowery zakupione około rok temu, mają pełne opony i zostały wyprodukowane w chinach na potrzeby jakiejś globalnej sieci wypożyczalni. Na co zwrócić uwagę przy tego typu rowerach? Czy może być problem z dostępnością części zamiennych do nich? Pozdrawiam Zygmunt Cytuj
Mihau_ Napisano 7 Września 2023 Napisano 7 Września 2023 A skąd my mamy wiedzieć czym to w ogóle jest Cytuj
Mod Team bogus Napisano 7 Września 2023 Mod Team Napisano 7 Września 2023 Pytanie co masz zamiar z tymi rowerami zrobić. Ogólnie nie jest to nic nadzwyczajnego. Zapewne komponenty są z niskiej półki i czy chińska myśl techniczna wytrzyma próbę czasu tego nikt nie wie. Mogą się zdarzyć nietypowe rozwiązania w takich rowerach, ale bez konkretów nie ma sensu strzelać. 1 Cytuj
Egzael Napisano 7 Września 2023 Napisano 7 Września 2023 Cytat Pytanie co masz zamiar z tymi rowerami zrobić. (...) Jak to co? Tanio kupić, drożej sprzedać. Cytuj
RabbitHood Napisano 7 Września 2023 Napisano 7 Września 2023 Cytat mają pełne opony Strach się bać co to może oznaczać Cytuj
KrzysiekCH Napisano 7 Września 2023 Napisano 7 Września 2023 "In 2018, Ofo announced massive reduction in operations, including withdrawing from most US cities and from several entire countries. By 2020, facing a large amount of unpayable debt, the company was no longer operating bike rentals." Wiec jakieś minimum trzyletnie rowery z masowej wypożyczalni ala Veturlio, pewnie na maks zajechane... komu chcesz to sprzedać? Cytuj
Mod Team bogus Napisano 8 Września 2023 Mod Team Napisano 8 Września 2023 9 godzin temu, Egzael napisał: Jak to co? Tanio kupić, drożej sprzedać. Tego to ja się domyśliłem. Tylko najpierw musisz znaleźć amatora na takie rowery, żeby nie powiedzieć frajera... 2 Cytuj
KSikorski Napisano 8 Września 2023 Napisano 8 Września 2023 8 godzin temu, RabbitHood napisał: Strach się bać co to może oznaczać Prawdopodobnie opony bez dętki, w całej objętości wykonane z spienionej gumy lub polimeru. Cytuj
ChuChu Napisano 8 Września 2023 Napisano 8 Września 2023 Pewnie tak, a właściwie to na 100%. Takie rzeczy można zobaczyć w hulajnogach. Zużywają się pewnie tyle co nic, gumy nie złapiesz. Same plusy. A że komfort nie istnieje? A kogo to obchodzi. Swoją drogą, to fajny temat. Zero szczegółów, ceny, ilości itd. Pewnie niedługo zobaczymy na OLX niezwykle wygodne, niezawodne rowery miejskie Cytuj
yapabaka Napisano 8 Września 2023 Napisano 8 Września 2023 Sądząc po poprzednio zakładanych przez niego wątkach, kolega rozważa raczej otwarcie wypożyczalni niż handel rowerami. Tym bardziej, ze na handlu tym zarobić się raczej nie da - takie rowery są dostępne na olx, nowy można mieć za jakieś 6 stów. Cytuj
Przemek134 Napisano 24 Marca 2024 Napisano 24 Marca 2024 Rower miejskie miast sprzedało niedawno widziałem na olx rowery z gdańskiej wypożyczalni Tourist point linkuje https://touristpointgdansk.pl/ rowery ogólnie słabe Cytuj
Przemek134 Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 Rent bike - czy sos takiego w Gdańsku wyprzedawał rowery . Są to rowery zmęczone przebiegami . Wypożyczalnia rowery na ogólnie mają dużo km zjechanych. Lepiej kupić nowy rower niż z wypożyczalni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi