Michal2008 Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Cześć, chciałbym się dowiedzieć czy do prawidłowej regulacji przerzutki przedniej Tiagra 4700 jest potrzebny przyrząd Shimano TL-FD68? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Ja regulowałem bez żadnych przyrządów i działa idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Nie. Zacznij od ustawienia konwertera, tak jak przerzutka przyszła w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 7 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2023 ok, to będę działać bo w instrukcji shimano tam tyle pozycji tej linki, że trochę mnie to przeraża 😮 Teraz, ChuChu napisał: Nie. Zacznij od ustawienia konwertera, tak jak przerzutka przyszła w pudełku. przerzutkę mam na rowerze, ale działa słabo i musze to ogarnąć. Mocowana na hak, tak samo trymowanie słabo działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Ja mam na obejmę i u mnie nie ma tego konwertera więc nie musiałem mieć dedykowanego przyrządu żeby ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 (edytowane) Musisz mieć, tylko nawet tego nie zauważyłeś. Edytowane 7 Września 2023 przez ChuChu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 7 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Czyli co warto kupić? Aby to zrobić jak należy? W sumie u mnie obstawiam ze to jest dobrze ustawione choć widać ze ktoś już grzebał i nie dał rady… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Nic nie kupuj. Działa Ci przerzutka? Zmienia normalnie biegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 W dniu 7.09.2023 o 20:07, ChuChu napisał: Musisz mieć, tylko nawet tego nie zauważyłeś. A jednak nie mam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 9 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2023 Greg1 - raczej masz, W dniu 7.09.2023 o 21:44, ChuChu napisał: Nic nie kupuj. Działa Ci przerzutka? Zmienia normalnie biegi? przerzutka działa ale nie do końca 😮 potrafi zrzucić do wewnętrznej strony korby i łańcuch spada. Dodatkowo na dużym blacie łańcuch szura o prowadnicę, ogólnie chcę odłączyć linkę i ustawić wszystko od początku jak w instrukcji shimano. Tak samo te trymowanie też nie do końca chyba działa. Możliwe, że u mnie ten konwerter nie jest dobrze ustawiony, bo linka jest bardzo blisko wózka przedniej przerzutki - może jutro mi się uda zrobić zdjęcie. może trochę przesadzam, bo też trochę wyregulowałem śrubami od zakresu dolnego i górnego i napiąłem linkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi