grissley Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 Zmieniałem wczoraj oponę i zauważyłem, że plastikowa taśma przeciera się na kantach otworów pod nyple. Nie miałem nowej taśmy więc zrobiłem prowizorkę - obleciałem dodatkowo obręcz warstwą taśmy izolacyjnej. Mogę to tak zostawić, czy coś się stanie (nie wiem, wejdzie w reakcje z mlekiem np)? Cytuj
Kettler Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Jeżdżę już trzeci sezon na taśmie izolacyjnej. Wszystko jest do momentu kiedy ciśnienie jest w miarę niskie jak w MTB około 2 atmosfery. Przy wyższych ciśnieniach jest zbyt plastyczna i może być przerwana na otworach na nyple. Edytowane 6 Września 2023 przez Kettler Cytuj
grissley Napisano 11 Września 2023 Autor Napisano 11 Września 2023 U mnie izolacja nawinięta na starą taśmę - ale i tak nie wytrzymało (fakt, ciśnienia większe). Skończyło się naklejeniem nowej - ale czyszczenie obręczy po zdjęciu starej taśmy to jakiś koszmar Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi