kacza Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Cześć, Czy jest możliwość połączenia manetek XT SL-M770 oraz klamek hamulców BL-M8100 za pomocą jakiegoś adaptera? Jeśli tak to proszę o sugestię jaki typ adaptera i czy w ogóle będę w stanie go kupić. Posiadam komplet nowych hamulców M8100 ale nie chcę inwestować w wymianę manetek a co za tym idzie napędu. Edytowane 6 Września 2023 przez kacza Cytuj
Dokumosa Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 Nie ma możliwości. I generalnie shimano nie ma pasujących manetek 9rz do tychże klamek. 1 Cytuj
eloo Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 jak zdemontujesz telewizorki to te manetki zamontujesz z klamkami m8100. Będzie niewygodnie ale da się jeździć 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 Tak, tylko po 3 miesiącach użytkowania jest zwyrodnienie stawów w kilku palcach. No i klamka hamulcowa włazi na gripa robiąc z 1 palcowych 3 palcowe. Cytuj
kacza Napisano 6 Września 2023 Autor Napisano 6 Września 2023 @DokumosaDzięki za informacje. Wiem, że nie ma manetek 9rz pod te klamki, stąd pytanie padło konkretnie o adapter. @elooDzięki za sugestię ale faktycznie nie wyobrażam sobie takiego użytkowania. Chodziło mi o sprawy techniczne i zrozumiałem przekaz obu kolegów w 100%. Pzdr! Cytuj
Dokumosa Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 Gd6byś miał manetki w dowolnym i-spec to dałoby się sensownie zadrutować. Niestety z obejmowymi jest kicha. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi