pitq1 Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Cześć, planuje zakup roweru Rose Backroad (wersja karbonowa). Mam 187cm wzrostu, przekrok 88-89cm. W tej chwili jeżdżę na Grand Canony 8 - rozmiar L. Jaki rozmiar ramy radzilibyście zamówić - bo wychodzę chyba tak pomiędzy rozmiarem 57 a 59 . Pozdrawiam pitq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Sprawdź przekrok i napisz do Rose. Ja mam 190cm wzrostu i zastanawiałem się między 59 a 62. Z tym, że przy moim przekroku 94cm okazało się że w 59 siodełko miałbym na granicy wyciągnięcia. Kupiłem 62 i chyba jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 1 godzinę temu, pitq1 napisał: Jaki rozmiar ramy radzilibyście zamówić - bo wychodzę chyba tak pomiędzy rozmiarem 57 a 59 . Wydaje mi się, że większa szansa na znalezienie optymalnych ustawień przy fabrycznych komponentach będzie przy 59 Ewentualnie zorientuj się czy można bez problemu mostek 90 dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitq1 Napisano 6 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Sprawdzałem jeszcze raz przekrok, był źle zmierzony. Wychodzi 90cm, więc pasuje chyba faktycznie 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Akurat większy przekrok (w odróżnieniu od tego co rose podaje) determinuje mniejszy rozmiar bo automatycznie masz krótszy tułów *ten 1cm i tak jest bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Mostek zintegrowany można dokupić bez problemu w wielu dlugosciach tylko że jest to koszt 79 euro. Można też dokupić pokrywkę sterow acros za 1,4 euro taka jak w Rose Pro sl, zrezygnować z integracji mostka i cieszyć się nieograniczona możliwością ich wymiany w standardowym kształcie. Edytowane 6 Września 2023 przez PawelW84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Podaj dokładnie jaki model Backroad Cię interesuje, link też się przyda. Dlaczego? Otóż Rose w zmienia długość mostka w zależności od napędu i rozmiaru, trzeba dokładnie czytać opis wyposażenia. Pamiętaj też, że fabryczna sztyca ma offset 25 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitq1 Napisano 7 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Chodzi konkretnie o ten model https://www.rosebikes.pl/rose-backroad-grx-rx600-1x11-2696921?product_shape=*blue+haze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 2 godziny temu, marcesco napisał: Podaj dokładnie jaki model Backroad Cię interesuje, link też się przyda. Dlaczego? Otóż Rose w zmienia długość mostka w zależności od napędu i rozmiaru, trzeba dokładnie czytać opis wyposażenia. Pamiętaj też, że fabryczna sztyca ma offset 25 mm. Sztyca z offsetem 25 jest w rozmiarach od 55. W mniejszych rozmiarach jest 8mm Mostki mają różną długość w zależności od wielkości ramy. W sprzedaży są od 70 do 120. Wymiana mostka na standardowe polega na zakupie takiej pokrywki sterów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi