MIFOREQ Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Cześć Zauważyłem że w moim napędzie coś czasami strzela / trzaska kiedyś (koło 2 miesięcy temu) zdarzało mi się to bardzo rzadko dosłownie raz na pięć dni teraz jest to 3 razy na jeden dzień coś trzaska w napędzie. Razem z trzaskiem mam lekkie przeskoczenie korby zdarza się to najczęściej przy mocniejszym naciśnięciu korby ale nie zawsze. podejrzewam piaste ze względu na te przeskoczenie korby przy strzale tak jakby się nie zazębiła jest taka możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bashey_pl Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Szklana kula mówi, że albo łańcuch albo kaseta albo korba albo wszystko na raz. Podaj jaki napęd masz w rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Albo przerzutka do regulacji , albo napęd zajechany i łańcuch sobie skacze. Obstawiam raczej to pierwsze bo przy tym łańcuch lubi sobie " chrząkać" i skoczyć od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi