DominikXC Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Cześć, może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego te obręcze sie tak pościerały skoro jeżdże na nich 2 dni? Wymienić klocki? Serwisant mowil ze klocki miekkie i bardzo fajne mimo, że proponowałem aby wymienić mi je na ultegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Klocki zostawiają syf na obręczy. Taka już uroda budżetowych obręczówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikXC Napisano 4 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2023 w takim razie wymieniać klocki? Szkoda mi tej obręczy. Dobra ładna zgrabna od dt swissa waga 450 gram. Jakieś tanie a „czyste” polecasz? tak do 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Lepiej pomyśl o lepszej pracy klocków niż o walorach estetycznych. Nie wiem czy się znajdzie w tym rozmiarze, ale do mtb super są te 3 składnikowe klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikXC Napisano 4 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Klocki ktore mam obecnie sprawują się dobrze tylko boje się, że uszkodzą mi obręcz. Serwisant mówił,ze jak sie dotrą to będą wystarczające do mojego roweru (to jest ostre koło na ramie aero) problem w tym, że ma urlop 10 dni a ja chce jeździć na rowerze bez zmartwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Kool Stop robi świetne klocki które są naprawdę miękkie: https://rowerplus.pl/191_kool-stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildix Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 (edytowane) Nie martw się, obręczy nic nie będzie. Ja w ostrym w ogóle nie miałem hamulca Edytowane 4 Września 2023 przez wildix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Histeryzujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikXC Napisano 4 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Dobra, to na razie zostawie te klocki i zobaczymy co sie będzie działo z biegiem czasu, najwyżej wymienie je na kool stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 3 godziny temu, DominikXC napisał: w takim razie wymieniać klocki? Szkoda mi tej obręczy. Dobra ładna zgrabna od dt swissa waga 450 gram. Jakieś tanie a „czyste” polecasz? tak do 50zł. I co z tego że dt jak łączenie wskazuje że to najniższa półka. A najniższa półka dt jest porównywalna jakościowo z chłamem typu stars circle itp, . Za bardzo bym się nie przejmował. W hamulcach tego typu zużycie obręczy to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 To wgniecenie pewnie już było, w miejskich warunkach pewnie szybciej zatrzesz obręcz niż na wiejskich szutrach, będzie to jednak postępowało dość długo, wątpię żebyś wytarł tą obręcz po dwóch sezonach. Na żywotność obręczy potrzeba kilku kompletów klocków. PS. Tam się jeszcze nic nie zużyło, klocki się docierają z obręczą i będą się docierać aż się skończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 W zasadzie to o jakim wgnieceniu mowa? Czarne to zużyte klocki i tak będzie, a to widoczne na dole, to pewnie nawiercenie mówiące ile życia obręczy jeszcze zostało. Klocki szosowe które można polecić z czystym sumieniem, są tylko jedne: SwissStop BXP. Widzę że są teraz w dobrej cenie, bo rynek hamulców szczękowych dość znacznie się zmniejszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 (edytowane) 14 godzin temu, DominikXC napisał: Cześć, może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego te obręcze sie tak pościerały skoro jeżdże na nich 2 dni? Wymienić klocki? Serwisant mowil ze klocki miekkie i bardzo fajne mimo, że proponowałem aby wymienić mi je na ultegry. Tak, to normalne. Można jeździć. A to 'wgniecenie' jak domniemam, to łączenie dwóch części obręczy. W tanich obręczach jest mocowanie na piny i zgrzane, przez co zawsze jest tam schodek który kanceruje klocek. Dopiero w droższych, spawanych i frezowanych, obręczach ten efekt nie występuje. Edytowane 5 Września 2023 przez uzurpator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi