PeresKTM Napisano 3 Września 2023 Udostępnij Napisano 3 Września 2023 Cześć wam przychodzę z pytaniem ponieważ na damperach nie znam się nic a nic Chcę wymienić mojego wysłużonego ROCK SHOX Monarch RL z 2015r. na coś nowego wymiary montażowe to 190x51 i teraz pytanie co można by dobrać pod te wymiary coś z innej firmy bo jeśli bym chciał z rock shox'a to zostaje mi tylko nowy monarch rl albo monarch xx z takimi wymiarami montażowymi. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 To jest standardowy rozmiar, a raczej jeden z kilku, które królowały jakąś całą poprzednią dekadę. Spokojnie idzie kupić coś z innej firmy, jak np. FOX, X-fusion, Manitou itp... Ważne żeby to co kupisz miało taką samą pracę jak to co obecnie masz. Nieprzemyślany zakup może ci zepsuć fajną ramę i sprawić, że będzie mniej fajna. Na wynalazki takie jak mocowanie trunnion nie patrz. Z tego co zrozumiałem to interesuje cię tylko damper z otworami na tuleje DU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Zobacz w Piwnicarowerowa - mają Monarchy w tym rozmiarze w różnych wersjach i chyba ogarniają temat - bo musisz mieć odpowiednią wersję do ramy (zaworowanie, nie tylko długość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi