domi22333 Napisano 3 Września 2023 Udostępnij Napisano 3 Września 2023 Witam kupiłem hamulec 9 miesięcy temu po ostatnim zjeździe następnego dnia siła hamowania spadła o 80% wymieniłem klocki odpowietrzyłem hamulec wróciła ta siła ale po tygodniu znowu to samo czym to może być spowodowane. Tarcza hamulcowa A2Z ATD ma 3 lata podejrzewam że to przez nią ale nie jestem pewien. Dodam że klocki oryginalne były organiczne wymieniłem na A2Z półmetaliczne + dodatkowo cały zacisk jest w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 3 Września 2023 Udostępnij Napisano 3 Września 2023 Odpowiedź jest w pytaniu „cały zacisk jest w oleju”. Zakładasz nowe klocki i za chwilę olej na nie wpełza. Trzeba dobrze odtłuścić zacisk i zobaczyć gdzie się wpierw zatłuszcza. Może to przy wężyku, może od tłoczków. Zacisk musi być zawsze suchy. Co do tarczy - suwmiarka w dłoń i trzeba sprawdzić grubość. Tarcze dla Magury są grubsze. 1,8mm to minimum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domi22333 Napisano 3 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2023 Po Wymianie klocków czyli jakieś 2 tyg temu po tygodniu przy banjo było mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domi22333 Napisano 4 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Klocek po czyszczeniu i przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domi22333 Napisano 10 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) Problem rozwiązany powodem były uszczelki w banjo po wymianie hamulec odzyskał swą moc ☺️ Edytowane 10 Listopada 2023 przez domi22333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi